Zahrada v létě i v zimě s altánkem či zahradním domkem

Zahrada v létě i v zimě s altánkem či zahradním domkem

Sdílejte

Zahrada v létě i v zimě s altánkem či zahradním domkem

Každý pečuje o svou zahradu, aby jí měl pěknou, aby zde mohl strávit veškeré volné chvíle. A pokud si svou zahradu vybavíte zahradním altánkem anebo domkem, tak si jí můžete plně užívat v létě, ale také v zimě.

Ať je venku horko nebo zima, nám je na zahradě prima

Mít na zahradě zahradní domek či altánek má mnoho výhod. Jednak máte místo, kde můžete posedět se svými známými, ale zejména máte jisté zázemí. Jelikož v létě máte kousek stínu, do kterého se můžete schovat před parnými dny. A v zimě máte útulný pokojíček, kde si můžete zatopit v krbu a být v teploučku, i když je venku strašná chumelenice. Další výhodou je to, že vám poslouží i jako sklad, protože když si koupíte zahradní nábytek na zahradu, tak musíte přemýšlet, kam jej uschováte přes zimu anebo ve škaredém počasí, aby se nezničil, avšak v domku na zahradě jej můžete nechat.

Přístřešek podle mého gusta

Na vaší zahradě může stát více druhů zahradních domečků a altánů, protože dnes existuje velké množství variant i velikostí. Záleží na tom, jak velkou máte zahradu a kolik prostoru jste ochotni obětovat a samozřejmě také na tom, kolik peněz máte k dispozici. Pokud chcete mít opravdu dobré zázemí, tak můžete mít skoro druhý dům, protože uděláte betonový základ, z toho dřevěnou konstrukci, kterou zakryjete střechou a máte hotovo. Dokonce někteří lidé si vyrábějí takové posezení z vlastních garáží, avšak to jen pro ty, kteří zde neparkují auta.

Kde altánek seženu?

Kutilové si doma zahradní koutek pro pěkné chvíle vyrábějí sami, ale ne každý si na to troufá a často se stává, že doma vyrobený je i dražší, než v obchodě. V obchodě máte několik produktů vystavených, takže si dokážete jednoduše představit, jak to bude na vaší zahrádce vynikat, a zda se to tam hodí. Navíc to máte téměř bez práce, protože většinou si jen vyberete, zaplatíte a pak už daný obchod udělá vše za vás. Produkt vám doveze i sestaví a vy si jen budete užívat.

Co, když žádný není, takový, jak jsem si ho vysnil?

Samozřejmě, že se může stát, že žádná z vystavených či katalogových nabídek se vám nebude líbit. I pro tuto situaci existuje řešení, protože si můžete objednat zahradní domek anebo altánek přímo na míru. Vyberete si firmu, kde udáte veškeré vaše požadavky, tato firma je zpracuje a měla by vám udělat návrh a cenu a vy se pak rozhodnete, zda si přístřešek necháte opravdu postavit.

Co je lepší, altánek anebo domek?

Mnoho lidí přemýšlí, kterou z těchto variant zvolit. Pravdou je, že záleží na vašich potřebách. Pokud chcete mít vzdušný otevřený prostor, který je zejména pro letní teplé dny, tak můžete postavit zahradní altán. Ale v případě, že chcete i přístřešek, kde se můžete schovat před mrazem, aniž byste museli otevřené prostory zacpávat dřevotřískou či dekou, tak byste měli investovat a udělat si zahradní domek.

Mít na zahradě zázemí, ve kterém můžete strávit volné chvíle je opravdu radost, proto se nechte inspirovat a vystavte domek či altánek i na váš pozemek.

Rate this post
Sdílejte