Udělejte si z koupelny ráj plný relaxace

Udělejte si z koupelny ráj plný relaxace

Sdílejte

Při zařizování koupelny je důležitý nejen vzhled a komfort, ale také její praktická stránka a nadčasovost. Pár základních pravidel vám ulehčí navržení koupelny a její následné používání. Zařiďte si koupelnu svépomocí a chytře. Koupelny Kaplan vám nabízí veškerý sortiment na jednom místě.

1) Minimální šířka na WC mísu nebo umístnění bidetu by měla být alespoň 80 centimetrů. Myslete na to už při navrhování koupelny nebo samostatné toalety.

2) Umyvadlo by mělo být nejlépe blízko koupelnovým dveřím, ale ne v takové pozici, aby se o něj dveře například zastavovaly. Před umyvadlem nechte také volný prostor na pohybování a pohodlí při umývání. Větší koupelna je také vhodná pro umístění dvojumyvadla, které vám přinese větší komfort a ocení ho hlavně větší rodina.

3) Pokud máte dostatečně velkou koupelnu, tak určitě oceníte vanu a sprchový kout se sedátkem. Užitečnou věcí je i vanová zástěna, která zabrání rozstřiku vody. Vanu využijí hlavně malé děti, starší a invalidní lidé pak budou vděční za sprchu.

4) Sprcha by měla mít takovou velikost, že alespoň jeden rozměr musí umožnit natažení vaší ruky. Dopřejte si ve sprše prostor a zamyslete se nad sprchovým koutem pro dva. Ten vám zaručí opravdu pohodlné umývání. Sprchová zástěna se pak musí vždy otvírat směrem ven.

5) Jestli vám vadí, že je vaše koupelna malá a úzká, tak pomůže zrcadlo. Skvěle poslouží i zrcadlová skříňka. Skříňku nebo samotné zrcadlo pak umístěte na delší hranu koupelny.

6) Pokud máte v plánu samostatnou toaletu, tak je efektivním řešením, když do tohoto prostoru vbudujete také malé umyvadlo.

7) Koupelny Kaplan nabízí velké množství nábytku do koupelny. Volte takový nábytek, který do koupelny zapadne a nevytvoří v malém prostoru ostré hrany, které vám budou neustále překážet. Navíc oblé tvary koupelnového nábytku prostor koupelny neuvěřitelně zjemňují a zútulňují.

8) Vždy dbejte na kvalitu a ověřené značky. Pokud do koupelny nainstalujete umyvadlo neznámého výrobce, tak může nastat problém, že vám nebudou pasovat běžné typy sifonů. Zároveň pak můžete mít problém s instalací vodovodní baterie.

9) Vhodně vyberte také materiál koupelnového vybavení. V široké nabídce koupelen Kaplan volte takové materiály, které jsou odolné hlavně proti vlhkosti a mohou bez problémů přijít do kontaktu s vodou a také s čisticími prostředky.

10) Dlažba v koupelně by vždy měla být protiskluzová. Doplňte studenou a dobře udržovatelnou dlažbu koberečkem nebo předložkou. Při nákupu dlaždic pořiďte raději o 10 procent navíc. Počítejte s opravami, prořezy a řešte také to, že nezvyklé tvary a vzory dlaždic by se mohly doprodat.

Rate this post
Sdílejte