Kuchyně ve stylu našich babiček

Kuchyně ve stylu našich babiček

Sdílejte

Chcete dokonalou kuchyň, podobnou, jako měla vaše babička? Hledáte inspirace rustikálních kuchyní ve fotogaleriích na Internetu? Už nehledejte. Přečtěte si náš článek a načerpejte inspiraci z něj.

Zařiďte si kuchyň v rustikálním stylu a nechte se zlákat přírodními materiály a poctivým řemeslným zpracováním. Máte rádi i moderní styl? Nevadí, poradíme vám, jak zkombinovat obojí a zařídit si moderně rustikální interiér.

obrazek-bydleniastyl-uvodni

Hlavním znakem rustikálních kuchyní je přirozená ležérnost a využití přírodních materiálů. Díky přírodním materiálům působí interiér velice atraktivně. Nejčastěji vyskytující je nábytek z jehličnatých dřevin jako jsou borovice a smrk a dřevo listnáčů nejčastěji dub,buk a olše. Vše v přírodním, nejlépe voskovaném vzhledu.

Pokud chcete vnést do interiéru trochu luxusu zaměřte svůj výběr na rustikální kuchyně z masivu. Pokud k ní přidáte i tradiční keramický obklad v jemném či jednobarevném vzoru máte vyhráno.

Barevnost interiéru

Celková barevnost interiéru by měla vycházet z vašeho rozhodnutí. Neexistuje žádná přesně daná barva pro tento typ kuchyní. V dnešní době je ale velmi oblíbená kombinace rustikální kuchyně v barvě bílé doplněná o různě barevné stěny, například barvu modrou, zelenou či žlutou.

obrazek-bydleniastyl-1

Moderně, ale stylově

Lámete si hlavu nad tím, jak do kuchyně začlenit spotřebiče? Některé spotřebiče jako jsou například myčka či lednička můžete ukrýt za dveřmi skříněk, ale sporák, trouba či digestoř bude vidět vždy. Vybírejte proto jednoduché nerezové spotřebiče, černé v nadčasovém designu nebo retro spotřebiče.

A v neposlední řadě nezapomeňte na detaily, protože ty korunují celek.

Rustikálně a moderně?

Přemýšlíte, jak do vašeho moderního interiéru začlenit i rustikální styl? Přinášíme vám 4 kroky, jak docílit rustikálně moderní kuchyně.

    1. Dřevo – stačí obnažit trámy nebo místo sádrokartonových desek použít dřevěné palubky.
    2. Obklady na stěny – vyberte si z neobvyklého designu například v podobě pásek v barvě terakoty, která bude napodobovat cihlové stěny.  Postačí obložit jednu či dvě stěny a výsledek bude hned znatelný.
    3. Osvětlení – krásně vyniknou lustry, zavěšené za pomoci propletených ocelových řetězů.
    4. Doplňky ze starožitnictví.
Rate this post
Sdílejte