Jak se zbavit roztočů v peřinách a matracích

Jak se zbavit roztočů v peřinách a matracích

Sdílejte

Jak se zbavit roztočů v peřinách a matracích

Jedním z alergenů, které doma máme, jsou roztoči v peřinách a matracích, které nám mohou způsobovat vážné zdravotní problémy. Jejich výskyt však lze eliminovat. Jde o to, přijít na to jak. Musíme vytvořit vhodné domácí prostředí proto, abychom těmto roztočům nezpůsobovali možnost se množit a žít u nás v posteli. Je dobré si doma hodně větrat a nejlépe každý den. To je dobré hlavně tehdy, máte-li doma vlhké prostředí. Čistý vzduch a regulace teploty jsou tedy velmi důležitými faktory. Je dobré často doma vytírat a vysávat podlahy. U vysavačů je vhodné mít kvalitní filtry. Čím méně koberců doma máme, tím lépe. Koberce jsou obecně také lapače prachu. To samé pak platí o záclonách a závěsech.

Vhodné je také mít doma čističe vzduchu, které vás zbaví alergenů. Pokud máte doma velkou prašnost, dostáváte se do situace, kdy se u vás tvoří více alergenů. Předejdete tomu častým  a kvalitním úklidem. Minimálně jednou týdně je potřeba provést větší úklid domácnosti. Pokud máte možnosti a čas, provádějte úklid častěji. Roztoči jsou hlavním alergenem. Jsou to drobní parazité, které se při zvětšení podobají klíšťatům. Nejvíce se zachytávají v koberci, v čalouněném nábytku a samozřejmě v posteli. Kdybychom věděli, v čem usínáme, tak bychom si snad do té postele ani nevlezli. Tuto situaci nám velmi rádi předávají podomní prodejci předražených vysavačů.

Ty však také nejsou řešením. Samozřejmě vám pomohou, ale stejně tak vám mohou pomoci vysavače, které jsou o dost levnější. Roztoči pro nás představují velké nebezpečí. Největší potom představují pro alergiky a přecitlivělé osoby. Velmi velké nebezpečí pak představují také plyšové hračky. Roztoči milují teplo a vlhkost. Proto se jim také velmi dobře daří ve vlhkém prostředí a tady se doporučuje právě často větrat. Tito odporní parazité vyprodukují za svůj život obrovské množství exkrementu, nejlépe se jim daří při teplotě 22 – 26 stupňů Celsia, což je tedy klasická pokojová teplota.

Rate this post
Sdílejte