Jak atraktivně osvětlit dům či zahradu?

Jak atraktivně osvětlit dům či zahradu?

Sdílejte

Nejmodernější LED technologie přináší nejen úspornější formu svícení výhodné zejména pro vaši peněženku, ale také zcela nové možnosti pro práci se světlem. Díky různým tvarům, rozměrům, ale třeba i širokému spektru barevných teplot a různým světelným intenzitám, můžete snadno proměnit váš interiér či exteriér v doslova umělecké dílo.

Proč vsadit na LED osvětlení?

Jak již bylo zmíněno, největší výhodou je jejich nízká spotřeba energie. Není to ale jen o nízkých účtech za elektřinu, LED svítidla disponují i dlouhou životnosti, které běžné žárovky nemají šanci konkurovat. LED zdroje mají rovněž velmi nízkou povrchovou teplotu, což přináší další možnosti jejich využití a zároveň se nemusíte bát, máte-li malé děti, popálení.

Kam se nejlépe hodí?

Osvětlení by vždy mělo odpovídat účelu místa, ve kterém bude světlo umístěné. LED svítidla nabízí nespočet variant co se intenzity, teploty barev, ale třeba i úhlu svícení týče, proto byste měli vždy dopředu vědět, do jaké části interiéru či exteriéru svítidlo vybíráte.

Nemusíte se však omezovat pouze na tradiční místa jako kuchyňské linky, noční stolky či obývací pokoje.  LED žárovky se výborně hodí také například pro noční osvětlení schodů a madel, což vypadá nejen efektně, ale zároveň to snižuje nebezpečí úrazu. Díky LED páskům zase můžete během chvíle vašemu nábytku vdechnout nový závan kreativity, který se vždy barevně přizpůsobí vaší aktuální náladě.

Pro osvětlení konkrétních částí místností jako jsou například čtecí či relaxační koutky se pak skvěle hodí vestavěné mini LED osvětlení s nízkými úhly svícení (pod 120°), které zbytečně neoslňují ve zbývajících částech místnosti a soustředí tak svou světelnou intenzitu pouze tam, kde je to zapotřebí.bydl2

Světelná kouzla můžete samozřejmě praktikovat také na zahradě a to včetně bazénů a jezírek. Právě tady se totiž naplno projeví dlouhá životnost a zvýšená odolnost LED diod. Pro architektonické osvětlení můžete i v tomto případě použít LED svítidla s RGB diodami. Pomocí jednoduchého systému pak již jen navolíte ze široké škály barev požadovaný odstín, případně můžete nechat barvy plynule či skokově měnit.

Rate this post
Sdílejte