Televizní držáky a stojany pro úsporu místa a zvýšení komfortu

Televizní držáky a stojany pro úsporu místa a zvýšení komfortu

Sdílejte

Televizní držáky a stojany pro úsporu místa a zvýšení komfortu

Luxusní stolky pod TV jsou dnes běžnou součástí nabídky obchodů s nábytkem. Pokud jste si nevybrali nebo máte trochu jiné představy o umístění televizní obrazovky, možná je přímo pro vás určena nabídka televizních držáků a stojanů, které umožní variabilnější umístění podle vašich představ. V některých interiérech je televize na stěně nebo na stropě mnohem přijatelnější variantou. Tato možnost je vítaná i na veřejných místech nebo v čekárnách lékařů._vyr_495televizni-stojany-profesionalni-na-lcd-led-a-dotykove-tv-AVA1500

Zavěšení televize napevno

V první řadě je důležité uvědomit si, zda chcete televizi zavěsit napevno, nebo s ní moct manipulovat. Pokud vám vyhovuje ta možnost, že televizi pouze zavěsíte a dále už se nebudete o nic starat, nebude váš výběr pravděpodobně dlouho trvat. Vaše televize pak bude na zdi viset podobně jako obraz. Stačí si zjistit úhlopříčku, mnohdy tento krok ani není ani potřeba, dnešní tv držáky se vybírají spíše podle nosnosti a VESA normy, velkosti televize se poměrně dobře přizpůsobí. Výhodou fixního držáku lcd je jeho nenápadnost a prostorová nenáročnost, oproti těm s kloubem a polohovacím. Televize visí jen kousek ode zdi, takže v místnosti nepůsobí rušivě.

Když jsou fixní tv držáky nedostačující

Pokud plánujete s televizí manipulovat, ať už často, nebo jen občas, jsou pro vás fixní tv držáky tabu a měli byste se poohlédnout po nabídce těch kloubových nebo polohovacích. Vyrábí se jich mnoho typů, takže určitě najdete ten ideální, pokud budete hledat dostatečně pečlivě a důkladně si pročtete všechny parametry výrobků.

Naklápěcí či kloubový držák?

K nejjednodušším patří držák lcd naklápěcí, který televizi naklápí pod určitým úhlem a tím zvýší komfort při sledování. Na obrazovku pak uvidíte dobře, ať už se budete dívat v sedě nebo vleže. Někomu tato manipulace ale stačit nebude. S držákem kloubovým se dá televize naklápět i vysunout do prostoru a obrazovku si natočit tam, kam bude potřeba.

Kam s televizí v podkroví?

Kde určitě kloubový držák oceníte? V podkrovním bytě, kde jsou podmínky pro umístění TV omezenější. Stačí držák upevnit na zeď, vysunout a natočit podle vašich představ. Možností polohovacích televizních držáků je tolik, že si určitě ve své cenové hladině nějaký vyberete. Pokud budete s televizí hýbat denně, určitě by měl být hodně kvalitní a asi si za něj budete muset připlatit, aby něco vydržel.

Pozor na hmotnost televize

Už jste si ujasnili, jaký držák chcete? Výborně, ale pamatujte na to, že každý má svou maximální nosnost, která se nesmí překročit. Pak by totiž hrozil pád televize na zem! Na trhu je stále i mnoho plazmových obrazovek, těžších než nejmodernější lcd nebo led televize, a ty je těžší bezpečně zavěsit. Sehnat se dají ale i takové modely tv držáků, které to zvládnou a mají masivní konstrukci.

A co design?

Zajímat nás bude bezesporu nejen funkčnost, ale i design držáku. Tem robustním a nevzhledným, které kazily celkový dojem, už naštěstí odzvonilo. Dnes koupíme elegantní držák lcd v chromovaném, bílém nebo černém provedení. Záležet bude na našem vkusu i na ladění místnosti. Skrytí kabeláže a jednoduchá manipulace jsou už samozřejmost. K natáčení a naklápění televize nepotřebujete žádné nářadí. Dá se rovněž nastavit tuhost pohybu.

Na jaké parametry se zaměřit

Pokud už víte, jaký držák chcete, dejte si pozor, aby padl k vaší televizi. Výběr tv držáků probíhá na základě jejich nosnosti a VESA normy. Hledat podle uhlopříčky už dnes hledat většinou nemusíte. Zkontrolujte profil obrazovky, aby na držák nebyla moc široká. V úvahu berte i vzdálenost zásuvky pro zapojení! Konstrukce dnes bývá lehká a do zdi se namontuje pomocí hmoždinek a vrutů. Tento krok je zásadní, aby se vahou televize držák ve zdi nepohnul.

Rate this post
Sdílejte