Zastiňte okna a uchraňte se před vedrem

Zastiňte okna a uchraňte se před vedrem

Sdílejte

Horké dny se blíží a spolu s nimi teplo k nevydržení, před kterým nejde utéct. Kdo nemusí, raději nevylézá, ale moc to nepomáhá. Teplo se drží i v domech a bytech. Zavřená okna jsou k ničemu, sluneční paprsky proniknou přes sklo. Přesto existuje způsob, jak jim zabránit dostat se k vám domů. Okna je třeba zastínit.

Víte, jak se nejlépe zbavíte tepla uvnitř domu? Když mu nedovolíte dovnitř vůbec vniknout. Dům je samozřejmě vyhříván ze všech stran, ale nejčastější místo, kde dochází k úniku nebo vniku vzduchu, jsou okna. Možná jste ve škole počítali, kolik tepla propustí skleněná tabule, když je uvnitř a venku určitá teplota, a ono to funguje i obráceně.

Jak zabránit teplu dostat se dovnitř?

Lepší vlastnosti než obyčejné sklo má sklo se zvýšenou tepelnou izolací, avšak to je poněkud drahá investice. Připravit na léto se můžete i s omezenějším rozpočtem. Úplně nejlevnější variantou je nakoupit kovové garnýže a závěsy. Čím tužší a silnější závěsy, tím pochopitelně lepší. Nevýhody spočívají v tom, že mohou v místnosti zabírat mnoho místa a je potřeba je pravidelně prát a sundávat z garnýže. Také to není příliš moderní řešení. Módním interiérům vládnou spíš rolety.

Žaluzie a závěsy jsou dobou minulou, v současné době je nahrazují rolety do oken. Pro letní zastínění jsou vhodné rolety Den a Noc s propustnými a nepropustnými pásy ve dvou řadách za sebou. Dobře se pomocí nich reguluje světlo v místnosti, dá se vyrobit úplná tma nebo částečná.

Rolety do oken Day & Night jsou vyrobené z textilie různých barev, a tak se dají dobře sladit s vybavením interiéru. Podle typu provedení se umísťují buď na zeď nebo strop či do špalety. Přes den nahradí záclonu a přes noc klasické rolety. Řešení je vhodné pro každého, protože se dají vyrobit na míru. Aspoň společnost Garol.cz to nabízí a rovnou radí, jak změřit rozměry vašeho okna, pokud chcete rolety připevnit do zdi či na okenní křídlo.

Rate this post
Sdílejte