Vzdušná domácnost díky skleněným dveřím

Vzdušná domácnost díky skleněným dveřím

Sdílejte

Spousta lidí má problémy s malým a tmavým bytem. Nikdo nechce bydlet v temné jámě, a proto existuje pár nápadů, jak si můžete vlastní dům či byt opticky zvětšit a provzdušnit. Mnohdy stačí jen pár doplňků a rázem je domácnost úplně jiná.

Dveře, přes které sluníčko svítí

Jedním velice efektivním nápadem, jak si provzdušnit domácnost jsou prosklené dveře. Když vyměníte staré dřevěné dveře za moderní skleněné a dáte je například mezi kuchyň a obývák, tak dostanete nejen krásně velký prostor, ale zároveň budete mít pocit, že je tam vzdušněji. Právě proto, že se otevře pohled do jiné místnosti. Stejně tak je výborné, když máte propojovací chodbu, veškeré dveře na chodbě mohou být skleněné a budete se divit, jak velký dům máte. Samozřejmě, že takové dveře lze použít úplně kamkoliv.

Aby na nás nekoukali

Opravdu se tento typ dveří hodí do každé místnosti. Někdo se sice mylně domnívá, že když jsou skleněné tak nepatří do místnosti, jako je záchod, koupelna či ložnice. Avšak klidně je můžete dát i zde, protože sklo může být mléčné či mít nějaký jiný vzor, takže dovnitř přes ně nikdo neuvidí. Kromě mléčných skel existuje možnost nechat si na dveře vytvořit různé motivy, ať už jde o abstraktní či konkrétní obrázky. Někdy je to perfektní. Například když máte tapetu, tak dveře dokonale schováte do tapety, čímž si také opticky zvětšíte danou místnost.

Nebojte, tyhle se nerozbijí

Nemusíte se bát dát skleněné dveře ani do dětských pokojíků. Klidně si mohou děti hrát bez omezení a stejně se nic nestane. Někdo se sice bojí, že děti nedopatřením sklo rozbijí a dojde k úrazům. Avšak pro tyto případy se na dveře lepí speciální fólie, díky kterým jsou dveře téměř nerozbitné. A kdyby se přece jen nějakému šikovnému dítěti podařilo dveře rozbít, tak sklo se nevysype, protože zůstane nalepeno na fólii, takže dítěti se nic nestane.

Sklo nepatří jen do kanceláří a wellness

Mnoho lidí namítá, že skleněné dveře se k nim do domu nehodí, ale pokud máte moderní domácnost, tak jsou tyto dveře právě pro vás. Pravdou je, že je sice nejvíce vídáme v kancelářích, kde stejně jako v domácnosti slouží k optickému zvětšení prostoru a zároveň k atmosféře a propojení. Ve wellness jsou spíše prvkem luxusu, ale také zde patří. Avšak neexistuje žádné pravidlo, které by udávalo, že tento typ dveří patří pouze do těchto prostor, naopak v domě působí velice elegantně a opravdu dokážou zázraky.

Nebojte se prosklených dveří, protože právě tento dekorativní prvek vám z vašeho temného bytu dokáže udělat krásně velký a vzdušný dům.

Rate this post
Sdílejte