Plánujete dovolenou? Ani návrat na známé místo nemusí být nuda

Plánujete dovolenou? Ani návrat na známé místo nemusí být nuda

Sdílejte

Zima teprve začíná a slunečné dny, kdy můžete lenošit v plavkách u vody, se zdají být v nedohlednu. Přesto neuděláte chybu, pokud už pomalu začnete plánovat dovolenou na příští léto.cruise-e830b6072d_640

Můžete tak vychytat různé výhodné nabídky, zároveň budete mít na výběr z více spojů a hotelů než ve chvíli, kdy vypukne hlavní turistická sezóna. Nemluvě o tom, že jde o dobrý způsob, jak alespoň na chvíli zapomenout na mráz venku, a trochu se při představě výletů zahřát.

Zkuste neobvyklý výlet

Na prvním místě je vždy výběr destinace, o které rozhoduje hlavně váš rozpočet, délka dovolené a samozřejmě vaše preference. Máte raději architektonické skvosty a návštěvu starověkých památek, nebo nakupování? Stejně tak dává řada lidí přednost opuštěným místům, výletům do přírody nebo cestování do zemí, která ještě „turistická smršť nezasáhla“. Podobně je důležité, zda máte raději chladnější či mírné podnebí, nebo například subtropy.

Stejně tak záleží na tom, jestli se vracíte rádi na vaše oblíbená místa, nebo raději poznáváte nové destinace. Pokud patříte do skupiny turistů, kteří jezdí pravidelně každý rok do „své“ destinace, například do Chorvatska, tak můžete svoji příští dovolenou alespoň ozvláštnit nějakým neobvyklým výletem.

Z Chorvatska do Itálie

Můžete se vydat například trajektem do Itálie, kam byste se v rámci chorvatské dovolené jinak autem či autobusem pravděpodobně nedostali. Trajekty vyplouvají ze Zadaru nebo Dubrovniku a míří do celé řady italských měst – například do Ancony či Bari.

Na trajekt samozřejmě můžete i s vašim vlastním automobilem. To se vyplatí, pokud se rozhodnete pouze pro jednosměrnou plavbu a z Itálie budete pokračovat zpátky do Česka. Kromě toho, že tak „neošidíte“ každoroční návštěvu vašeho oblíbeného místa, tak získáte i nový zážitek.

Rate this post
Sdílejte