Rekonstrukce bytu

Rekonstrukce bytu

Sdílejte

Mnoho lidí, kteří si pořídili vlastní bydlení, uvažuje o tom, že je na čase provést rekonstrukci celého bytu. Myšlenka je to chvályhodná, ale přináší sebou také starosti. K rekonstrukci bytu nás většinou vede touha po praktickém a útulném domově. Jednoduše řečeno máme chuť proměnit naše zastaralé bydlení. Pravdou taky zůstává, že mnoho bytu vybudovaných v minulém století rekonstrukci potřebuje.

Řešení existuje mnoho. V každém případě nás ale čeká více či méně náročná rekonstrukce celého bytu. Kompletní rekonstrukce je časově velmi náročná. Musíte počítat s tím, že nějakou dobu budete žít v podstatě na staveništi. A radno není zapomínat ani na to, že rekonstrukce je finančně náročná.

Lidé, kteří se rozhodli pro rekonstrukci bytu, se často obracejí na bytové architekty. Chtějí zkonzultovat svůj záměr. Tak mají bytoví architekti plné ruce práce. Je pravda, že cena za jejich služby není nejlevnější, ale jejich pomoc se vyplatí.

Lidé chtějí vynaložené finanční prostředky využít co nejefektivněji. Efektivní využití financí si lidé představují tak, že jejich byt bude po rekonstrukci vypadat nejen zajímavě, ale bude i účelově a prakticky vybaven. Tak vznikne praktický byt, kterým se můžou pochlubit.

Před zahájením rekonstrukce bytu je nutné mít vypracovaný projekt rekonstrukce. Dle něho pak bude celá práce probíhat. Pomoc bytového architekta je velmi vhodná, jelikož právě díky němu ušetříme finance. Celková částka za rekonstrukci bytu tak může být až o 10 % levnější.

Každá rekonstrukce bytu probíhá jinak. Jinak se bude rekonstruovat byt 3 + 1 a jinak garsonka. Při rekonstrukci bytu se hlavně potýkám s nedostatkem místa. Často tak musíme přemýšlet nad tím, zda si zvětšíme koupelnu na úkor předsíně. Či naopak, zda si ubereme trošku místa v kuchyni. Po dokončení prací jsme ovšem mile překvapeni, že jsme získali nová úložná místa v bytě.

Co se týká rekonstrukcí bytu v panelových domech, kde ještě neproběhla revitalizace, určitě si zjistíme, zda je zde naplánovaná. Protože na mnohé rekonstrukční práce je možné dostat i státní dotace. V tomto případě si stačí o tyto dotace zažádat. Získáte tak další finance, které se jistě budou hodit.

Velmi vhodným řešením je provést rekonstrukci celého bytu najednou. Je to nejekonomičtější a nejefektivnější způsob rekonstrukce. Vše se totiž odehraje najednou během několika měsíců. Uděláme si tak jen jeden nepořádek a všechny stavební práce proběhnou najednou.

Rate this post
Sdílejte