Co dnes nedáš do trezoru…

Co dnes nedáš do trezoru…

Sdílejte

wall-safe-1044168_640Stále více domácností se odhodlalo ke kroku, nad kterým dříve přemýšlel opravdu málokdo. Pořídily si trezor. Ten my známe především z akčních filmů, z bank a sídel milionářů. Vždyť až velké částky peněz se musí opatrovat tímto způsobem. Jenomže velká suma je pro někoho deset milionů a pro jiného deset tisíc. Každý z nich by ovšem měl dávat pozor na svůj majetek, aby nedošlo k odcizení.

Neschovávejte jenom peníze

Do trezoru se dá dát leccos. Kromě peněz může jít o cennosti nebo důležité papíry. Schovat si do bezpečí smlouvu je často důležitější než mít ochráněné peníze. Každý už sám posoudí, co považuje doma za nejcennější.

Vyberte si mezi trezory ten nejlepší!

Jaký trezor zvolit?

Někomu stačí jen bezpečnostní skříň či schránka. Jestli však hledáte opravdové zabezpečení svého majetku, je třeba se porozhlédnout v obrněnějších vodách. Trezor může být klasicky na klíč. Ten se dá vyháčkovat. Nebo elektronický na předem zvolenou kombinaci čísel. Ta se dá zapomenout, někdo na ni může přijít. Zkrátka naprosto bezpečné úložiště neexistuje, možná tak sejf bez vstupu, ale i do něj by se dalo provrtat. To jsou však všechno extrémní případy, k nimž nedojde. Jde hlavně o to, aby náhodný lupič nenašel peníze se jen tak někde povalovat. Vykradač bytů opravdu nebude mít lupičskou sadu a schopnosti na otevření pancéřovaného sejfu.

Pozor na oheň!

Někdy lidé zapomínají, že vloupání není jediné nebezpečí pro jejich majetek. Třeba požár je dokonce pravděpodobnější než návštěva zloděje. Proto byly vyvinuty ohnivzdorné trezory, jež vás nikdy nenechají na holičkách. Poslední, dosud nezmiňovanou možností, jsou trezory na zbraně. Vlastnit zbraň znamená velkou zodpovědnost. Je třeba ji bezpečně uskladnit, aby se jí nikdo jen tak nemohl zmocnit a páchat škody. I pokud máte malé děti, je revolver uložený pod zámkem nejlepší řešení. Jinak by mohlo dojít ke katastrofálním následkům.

Podívejte se na typy sejfů a nezapomeňte si prohlédnout i trezory na zbraně.
Rate this post
Sdílejte