Sdílejte

dětiVrací se vaše děti z tábora či z dovolené od babičky? Udělejte jim radost a připravte pro ně doma překvapení! Z čeho budou nadšené? Máme pro vás pár nápadů!

Vyslali jste děti do světa a až se vrátí, chcete je přivítat s otevřenou náručí. Udělejte jim návrat z prázdnin ještě pěknější a připravte pro ně překvapení! Co může být krásnějšího než vidět upřímnou radost v dětských očích? Přinášíme několik nápadů, které hravě zvládne téměř každý! Čtěte dál.

Uvařte či kupte dobrotu!

Každé dítko má své oblíbené jídlo a řekněme si na rovinu, že se zdravou stravou většinou nemá nic společného. :-) Udělejte výjimku a dopřejte mu ty mastné hranolky s kečupem nebo kupte nějakou dobrotu, po které se může utlouct a dostává ji jen výjimečně.

Pro jistotu se dítka průběžně vyptávejte, zda už mu nebyla takováto laskomina dopřána během pobytu u babičky nebo si ji sám neobstaral na výletě se svým oddílem. V takovém případě byste jej sice potěšili, ale asi nijak zvlášť neohromili.

Změňte dětský pokoj!

Teď je ta pravá příležitost zasáhnout a vyřádit se v dětském pokoji! Nikdo kolem vás nepobíhá a nic nepotřebuje. Máte tak skvělou příležitost se během úpravy dětské pokoje skvěle odreagovat.

A jak můžete pokojíček vylepšit?

dětský pokoj

  • Už dlouho si pohráváte s myšlenkou, že musíte doma znovu vymalovat? Výborně! Můžete začít právě s dětským pokojem. Změna barvy změní pokoj k nepoznání.

Do dětského pokoje doporučujeme jemné pastelové barvy. Syté odstíny by mohly rozptylovat žáčka od učení.  Podstatné je, abyste věděli, kterou barvu má dítě   v oblibě.

Myslete i na léto, které útočí na pokoj v plné síle. Nejsou potřeba další doplňky jako záclony či žaluzie? Nehodil by se do pokoje třeba stolní větrák? Zamyslete se i nad těmito podstatnými detaily, které můžou zpříjemnit či naopak znepříjemnit  dětský spánek .

  • Přestěhujte nábytek. Vejděte do pokoje, pozorně se rozhlédněte a snažte si vizualizovat nové uspořádání pokoje. Stačí popřehazovat pár kousků a pokoj dostane zcela nový vzhled.

Děti nové věci milují, dopřejte jim je tedy prostřednictvím nového starého pokoje. Moc námahy vás to stát nebude a výsledek může stát opravdu za to!

  • Postel v novém „kabátku“. Nejdůležitějším prvkem v dětském pokoji je bezesporu dětská postel a její vybavení. Spí se dítku dobře? Má proleženou a nevhodnou matraci? Jste si jistí, že spí se správným typem polštáře? Na posteli si dejte pořádně záležet. Kvalitní a zdravý spánek je pro děti zásadní a nejen pro ně! Takže se klidně vydejte na obhlídku i do své ložnice.polštář


Rate this post
Sdílejte