Vybíráme okna: Dle jakých parametrů bychom se měli řídit?

Vybíráme okna: Dle jakých parametrů bychom se měli řídit?

Sdílejte

shutters-669296_640

Okna jsou velmi důležitou součástí každého domu. V případě, že se majitelé rozhodnou pro rekonstrukci své nemovitosti, ve většině případů začínají právě výměnou oken. Jsou lepší plastová nebo dřevěná okna? A na které parametry bychom se měli zaměřit při jejich výběru?

Pokud uvažujete o nových oknech, první důležitou otázkou je, jaký typ oken si budete chtít pořídit. Dáte přednost plastu nebo dřevu? Vlastnosti oken z obou materiálů jsou v mnoha ohledech srovnatelné. Výhodou plastových oken je skutečnost, že jsou velmi odolná vůči proměnlivým povětrnostním podmínkám, seženete je za lepší cenu a jsou snadno čistitelná.

Oproti tomu dřevěným oknům se nedá upřít jejich kouzlo. Dřevěné roubence budou tato okna rozhodně slušet více. Je však nutné počítat s tím, že tento krásný materiál neustále pracuje a vyžaduje pravidelnou údržbu. Proto, co se týče materiálu, většinou plastová okna vyhrávají na plné čáře.

Výběr firmy

Klíčová je pak také volba dodavatele, od kterého okna zakoupíte. Okna doporučujeme objednat u firmy, kterou vám již doporučili vaši známí na základě pozitivní zkušenosti a je již na trhu delší dobu. Obecně je vždy lepší, když okna zakoupíte přímo u výrobce, který zároveň zajišťuje jejich montáž. V případě reklamací totiž budete stále jednat pouze s jednou firmou. Prodejem plastových oken v Ostravě se zabývá například společnost Okna Triogas s.r.o.

Okna Triogas s.r.o.

Okna Triogas s.r.o. se zabývá výrobou a prodejem plastových oken již od roku 2006. Ostravská plastová okna jsou vyrobena z velmi kvalitních a designově atraktivních německých profilů APUPLAST, které jsou známé pro svou dlouhou životnost, stálost barev a vysokou variabilitou barevných provedení. Více informací naleznete na www.triogas.cz.

Rate this post
Sdílejte