Vyberte trampolínu pro vaše děti

Vyberte trampolínu pro vaše děti

Sdílejte

Léto je na dosah a pěkné počasí láká k trávení co nejvíce času venku. Pořiďte vašim dětem trampolínu, která se postará o zábavu na zahradě pro celou rodinu. Nic přeci nepotěší víc, než radost a úsměv dětí.

trampolina1

Velikost na prvním místě

Je důležité přizpůsobit trampolínu prostorovým možnostem zahrady. Je ale chybou zvolit malé modely, které mají nízkou nosnost. Obzvlášť, pokud počítáte s tím, že na trampolíně bude řádit víc než jedno dítě. A čím větší prostor trampolíně dopřejete, tím lepší zábavu přinese.

Při výběru dávejte pozor na informace o průměru trampolíny. Tento údaj totiž neznamená skákací plochu, ale jedná se o průměr celé trampolíny. Odečtěte si od tohoto čísla 30 cm, které vám zaberou ochranná síť a pružiny.

Maximální zatížení

Dalším důležitým aspektem je maximální váhové zatížení. Berte ho v potaz především proto, že vás často na trampolíně bude skákat více. Ty největší unesou až 150 kg, takže jsou ideální zábavou pro dětské zahradní párty.

Jaké doplňky by se vám mohly hodit

Pokud nemáte dostatek úschovného prostoru, bude se vám hodit i krycí plachta. Poslouží nejen za deště, ale i v zimních měsících. O trampolínu na zahradě se tak nemusíte příliš starat.

K pohodlnému přístupu k trampolíně potřebujete také schůdky. Například v Unihobby se ale nemusíte starat o jejich dodatečnou koupi. Schůdky jsou totiž součástí všech trampolín v nabídce.

trampolina2

Pozor na bezpečnost

Spoustu lidí se zaměřuje na síť, která je po celém obvodu trampolíny. Nezapomeňte se při výběru trampolíny zaměřit na ochranu pružin. Pokud by byly odkryté, mohou způsobit zranění.

Výšku ochranné sítě zvolte podle velikosti trampolíny. Čím větší je skákací plocha, tím vyšší síť budete potřebovat. Pokud máte menší děti nebo zvířata, rozmyslete si, jestli nepokrýt trampolínu sítí až k zemi. Zamezíte tím pohybu pod trampolínou a vyvarujete se zranění.

Další z možností bezpečnostních doplňků jsou kotvící šrouby, které zamezí pohybu trampolíny při silném větru. Pro to, abyste nemuseli hledat trampolínu u sousedů, budou stačit 40 cm dlouhé šrouby.

Cena za trampolínu

Rozdílné ceny za trampolínu pro děti se odvíjí od použitého materiálu. Ty nejlevnější byste měli ze svého výběru vyškrtnout. Tyto trampolíny mají některé komponenty vyrobené z polyethylenu, který hůře snáší nepříznivé počasí, a mají menší životnost.

Cena trampolíny je také ovlivněna výbavou, která je k dispozici. Pokud si koupíte trampolínu bez jakéhokoli příslušenství, jakým je ochranná síť nebo schůdky, ušetříte. Myslete ale na to, že je časem pravděpodobně budete muset dokoupit zvlášť.

Trampolínu sice pořizujete pro své ratolesti, ale určitě ani vy neodoláte si na nich povyskočit. Pokud vám to prostor dovolí, zaměřte se spíše na větší velikosti trampolín.

Rate this post
Sdílejte