Zahradní kolečko

Zahradní kolečko

Sdílejte

Pro různé práce na zahradě je potřeba si pořídit kvalitní výbavu, tak aby vám vydržela co nejdéle. Pro rychlou a jednoduchou přepravu nákladů a drobných tuhých odpadů můžete využít lekce manipulovatelné zahradní kolečko. Zvládnete s ním obstarat mnoho druhů prací rychle a pohodlně. Práce Vám půjde od ruky ještě snadněji díky tomu, že dnes se dají zakoupit motorová zahradní kolečka.

Ovladatelnost kolečka

Ovládání tohoto typu kolečka je umístěno v rukojeti. V důsledku toho je přístup k ovládání snadný pro každého. Ke spuštění stačí pouze otočit rukojetí, následně dojde k sepnutí motoru a jednoduše se vydáte na místo, kam potřebujete. Pevná konstrukce poháněná elektromotorem umožňuje přemístění nákladů o vyšší hmotnosti, než je tomu v případě klasického zahradního kolečka.

Vozík je poháněn stejnosměrným elektromotorem uloženým v ose jednoho z koleček, u kterého je současně zabudovaná i převodovka. Tyto díly tak vytváří funkční a kompaktní celek. Speciální gelový akumulátor zajišťuje zdroj energie. Dobíjení akumulátoru se provádí přímo v kolečku.

Výhody zahradního kolečka

Především vybavenost zahradního kolečka elektromotorem v sobě ukrývá řadu výhod. I s větším naložením zvládne překonat mírné stoupání a nevyžaduje zpevněný terén. Bez větších problémů ho využijete na hlíně i písku, aniž by se to promítalo do obtížnosti práce. Výkon motoru se vždy přizpůsobí charakteru projížděného terénu a momentální zátěže. Dlouho životnost zaručuje i samotná technologie.

Výkon motoru se při práci přizpůsobuje dané zátěži, a proto je spotřeba energie menší a tím pádem je menší i celkové opotřebení. Převodovka se vyrábí z pevných plastových materiálů, které jsou vyztuženy uhlíkovými vlákny. Manipulace se nijak výrazně neliší od běžného zahradního kolečka.

Manipulace

Při zatáčení pouze nadlehčíte zadní kolečka, otočíte kolečko do požadovaného směru a pokračujete v jízdě, kam potřebujete. Vyklápění nákladů se provádí ručně.

Objemný náklad v podobě přebytečné zeminy, kompostu, hnoje, ořezaných větví nebo sutin ze staveb tak můžete snadněji přepravovat na požadované místo. Kromě osobního využití pro soukromé zahrady se motorizované kolečko dokáže uplatnit v lesnictví, zemědělství a stavebnictví, kde je třeba, aby požadovaná práce byla rychleji hotová.

Rate this post
Sdílejte