Jaké betonové dlažby jsou trendy?!

Jaké betonové dlažby jsou trendy?!

Sdílejte

Zima se sice blíží, ale plánování zahrad a s ním spojené i vybírání zámkové dlažby je činnost celoroční.  Pokud ještě doháníte narychlo podzimní realizaci dlažby, nebo už plánujete dlážděné plochy nejen na terasách, v okolí bazénu, na parkovacích stáních a podobně, možná se vám bude hodit několik tipů na aktuální trendy.

Barvy, barvy, barvy

Až budete vybírat barvu své budoucí betonové dlažby, pak vězte, že šedá se už moc nenosí. Trendy jsou teplé zemité odstíny krémové, hnědé, červené a okrové. Vybírat je samozřejmě musíte s ohledem na barvu fasády domu a dalších prvků na zahradě případně i v jeho nejbližší okolí. V kurzu jsou také různé colormixy, které zaujmou na první pohled.

Tvar a rozměry

I tvary a rozměry vybírejte v souladu s posledními trendy. Raději než nudnou klasiku 10×20 cm volte větší čtvercové či obdélníkové formáty. Ty už totiž několik let vytlačují klasické tvary a standardní velikosti. Skvěle budou vypadat i kombinace několika formátů v nápaditých skladbách, nebo naopak takové mozaiky, které vypadají zcela nahodile…

Inspirace, aplikace…

Inspiraci můžete hledat tradičně v tištěných katalozích, nebo na webech a v aplikacích výrobců. Najdete tam totiž běžně nejen on-line katalog, ale také inspirativní galerie, různé možnosti skladebných variant a také  cenné rady. V moderních on-line aplikacích si už dlažbu sami snadno navrhnete a spočítáte cenu. Stačí pak už jen objednat…

Mezi oblíbené výrobce a prodejce klasických i moderních betonových dlažeb patří Lias Vintířov se svým zahradním programem LiaStone. Kromě širokého sortimentu nabízí také celou řadu zákaznických služeb. Celý sortiment LiaStone najdete v přehledném on-line katalogu na webu www.liastone.cz.  Můžete si tu také sami narvhnout vzhled dlážděné plochy, spočítat cenu dlažby, poptat dopravu nebo třeba i pokládku.

Další betonové prvky do zahrady

Barvy a nové formáty ale nejsou vlastní jen dlažbám. Týkají se i ostatních zahradních prvků jako třeba okrasných svahových tvárnic pro stavbu okrasných a opěrných zdí, realizace skalek, kaskádovitého zpevnění svahů apod. Podobně může i  betonový plot může díky rozmanitosti povrchů a barev získat úplně jiný ráz. Oblíbené je takzvané štípané zdivo, které imituje povrch kamene.

Betonové prvky pomáhají v zahravám pomohou z vaší zahrady udělat místo, kde se budete cítit dobře a pohodlně. Vybírejte proto s rozmyslem.

 

 

Rate this post
Sdílejte