Chcete si pronajmout luxusní vůz? Sjednejte si výhodný operativní leasing

Chcete si pronajmout luxusní vůz? Sjednejte si výhodný operativní leasing

Sdílejte

Jak vyřešit okamžitý pronájem auta, pokud nedůvěřujeme klasickým autobazarům? Můžeme si vybrat automobil u prověřené společnosti, která nabízí nová auta na splátky, a to na operativní leasing. Že jste o této možnosti ještě neslyšeli? Anebo o ní víte a příliš jí nedůvěřujete? Nemáte se čeho bát. Auto na splátky je motoristům pronajato na konkrétní dobu, během níž mu je u spolehlivého salonu zajištěn havarijní i garanční servis, někdy dostane k výbavě zimní gumy, auto je pojištěno a obvykle opatřeno dálniční známkou.

Sjednejte si co nejdelší dobu pronájmu, neproděláte

V čem se zdá být operativní leasing nevýhodný? Jednak jste limitováni dobou, po kterou si můžete auto pronajmout. Tedy 12, 24 nebo 36 měsíců. Ovšem existuje zde možnost odkupu pronajatého auta po uplynutí doby pronájmu. Každý automobil má jiné podmínky a částky odkupu – to je pochopitelné. Při pronájmu a sjednávání leasingu je třeba se informovat i na možnosti případného odkoupení auta. Pokud se do vozu zamilujete až v průběhu jeho řízení a chtěli byste jej vlastnit déle, neprodleně tuto skutečnost oznamte v prodejně. Mohlo by se stát, že po konci doby pronájmu už možnost odkupu nebude aktuální.

Zjistěte si, v jakém stavu musíte auto vrátit

Další nevýhodou, která může potenciální zájemce o pronájem auta odradit od leasingu na dobu určitou, je, že vůz musí být vrácen v perfektním stavu. Žádné škrábance, zašpiněné sedačky, nepatrná ťuknutí na karoserii. Každý prohřešek bude sankcionován, a to vždy dle pravidel autosalonu. Nebojte se zeptat včas i na pravidla o stavu vozidla při vracení.

Pronájem vozů pro firmy a živnostníky, některá jsou i pro fyzické osoby

Další prekérkou, jež může případné zájemce o operativní leasing odradit, je fakt, že některá auta se pronajímají pouze podnikatelům a firmám. Pokud budete chtít pronajatý vůz půjčit manželce nebo kamarádovi, zajistěte si auto, jež tuto možnost dovoluje. Nezapomeňte si vypočítat svůj průměrný roční nájezd kilometrů, a podle toho si sjednejte limit, abyste zbytečně nedopláceli.

Vysněný vůz máte v garáži za pár týdnů

A nyní pozitiva, které operativní leasing přináší. Většina vozů je k dispozici během několika týdnů, jiné modely za pár měsíců. Nečekáte proto příliš dlouho na vysněný vůz. Z nabídky na internetových stránkách společnosti Driveto.cz si vyberete konkrétní auto – ať už se jedná o pick up pro firemní účely, škodovku pro rodinné užívání, nebo luxusnější značky typu BMW či Mercedes pro reprezentitivní jízdy. Jednoduchou kalkulací zjistíte, že pronájem auta na co nejdelší dobu vás měsíčně vyjde levněji než krátkodobé půjčení – například jen na jeden rok. Zjistěte si dle přiložených údajů informace o výbavě a servisu, ať víte, co všechno je zahrnuto v ceně. Pak už jen sjednáte smlouvu, počkáte na vysněný vůz a můžete jet! Počkat… Ještě bonus: u Driveto.cz dostanete na první jízdu poukaz na první tankování v hodnotě 1000 korun.

Rate this post
Sdílejte