Minimalistický pracovní koutek kdekoliv v domácnosti

Minimalistický pracovní koutek kdekoliv v domácnosti

Sdílejte

 

 

Je zcela nepochybné, že při práci z domova je potřeba zařídit byť by malý pracovní koutek. Velikost pracovního prostoru závisí bezpochyby na vykonávané činnosti. Existují i práce, které zase tak moc náročné na prostor nejsou. V tomto případě stačí malá místnost anebo koutek kdekoliv v bytě.

Moderní kanceláře mají být vzdušné a rozhodně ne zavalené nábytkem. V takovém prostředí se ani dobře nepracuje. Dnes zkrátka frčí minimalismus. Stačí světlý prostor, který umožní umístění psacího stolu a kancelářské židle. Pokud budete mít pracovní koutek v obýváku, lze si dokumenty a jiné potřeby schovat do obývací stěny a nepotřebujete navíc žádné police a šuplíky.

Místo s nejmenší frekvencí

Totéž platí o ložnici, kde lze kancelářské potřeby ukrýt do komody, která je součástí ložnicového nábytku. Při práci z domova je důležité pouze to, abyste měli na práci klid. Tudíž při výběru vhodného pracovního koutku vybírejte co nejméně frekventované místo.

Nevybírejte ani místo hned za dveřmi, kde hrozí, že při otevření dveře narazí do vaší jednací židle či psacího stolu. Ne každý má možnost zařídit si koutek odděleně v nějaké menší místnosti, ale to neznamená, že se musí této verze vzdát. Stačí pouze promyslet detaily.

Vytvořte si útulné prostředí

Aby byl koutek útulný, nezapomínejte si jej nějak vesele zařídit. Klidně přemalujte kousek stěny anebo ji opatřete tapetou, aby se rozdělila obytná část od té pracovní. Na stůl si mimo notebooku postavte květináč s kytkou, fotorámeček s dětmi či jinou fotografií a použijte dekorativní stojánky na psací potřeby apod.

Důležitým vybavením pracovního koutku je i lampička. Někdy se z důvodu největšího klidu mnoho lidí pouští do práce právě ve večerních nebo brzkých ranních hodinách. V tomto případě kvalitní osvětlení velmi oceníte.

Rate this post
Sdílejte