Chcete žumpu nebo nádrž na vodu, která je odolná a dlouho vydrží?...

Chcete žumpu nebo nádrž na vodu, která je odolná a dlouho vydrží? Tou pravou volbou jsou betonové jímky

Sdílejte

jímkyMajitelé nemovitostí stojících na odlehlých místech dobře vědí, že takové bydlení má nejen celou řadu pozitiv, ale také některá negativa. Žijete-li v osamoceném domku u lesa, nemusíte brát ohled na sousedy, každý den jste v kontaktu s přírodou a můžete si do sytosti dopřávat nádherné procházky. Na druhou stranu ale nemáte za rohem obchod, ve kterém byste si mohli hned po ránu koupit čerstvé rohlíky a u soukromé cesty si musíte v zimě sami zajistit odklízení sněhu. Navíc k vám s velkou pravděpodobností není zaveden veřejný vodovod ani kanalizace.

U mnoha domů, chat a chalup je nutné vybudovat vlastní studnu nebo rezervoár na vodu. Likvidaci odpadních vod musíte vyřešit vždy

Pokud jste se rozhodli postavit si na pozemku v lůně přírody nový domek, rekreační chatu nebo chalupu, nestačí jen vybudovat samotné stavení. Chybí-li možnost napojení na veřejnou kanalizaci, jste povinni zajistit, aby do okolí neunikaly odpadní vody. Bez žumpy nebo septiku se proto rozhodně neobejdete. Vlastní studna či vrt nemusí být nezbytností, často je možné sdílet zdroj vody se sousedy. Někdy může také pomoci pořídit si betonovou jímku, ve které můžete být uchovávána dešťová voda stékající z odpadu či vyčištěná voda vytékající ze septiku. Ta sice není vhodná k pití, lze ji ale použít při úklidu i k zavlažování zahrady.

Betonové jímky jsou pro vybudování žumpy či septiku ideální

Váháte, jestli je lepší volbou žumpa nebo septik? Žumpa je výrazně levnějším řešením a hotová je velice rychle. Musíte však zajistit její vyvážení. V septiku probíhá proces čištění a ven vytéká nezávadná voda, jeho konstrukce je o poznání složitější. Navíc se nevyhnete stavebnímu řízení. Právě proto mnozí preferují žumpu. Nejlepší možnou volbou přitom jsou betonové žumpy. Tvoří je betonové jímky, která musí dokonale těsnit, aby nedocházelo k úniku odpadu do okolí. Povrch žumpy bývá zasypaný zeminou, takže je prakticky neviditelný. Příjemným překvapením je u betonové jímky cena. Tu snadno zjistíte pomocí online kalkulačky.

Rate this post
Sdílejte