S vlastní domácí elektrárnou se stanete energeticky soběstační

S vlastní domácí elektrárnou se stanete energeticky soběstační

Sdílejte

Slunecni Elektrarna Rodinny DumKoho by v dnešní době neustále se zvyšujících cen energií nelákalo stát se energeticky soběstačný? Váš rodinný rozpočet mohou nejvíce zatěžovat účty za vodu, tepelnou energii a především za elektřinu. Začněte využívat sluneční záření jakožto obnovitelný zdroj energie a vyhněte se neustálým zvyšováním cen za elektřinu od velkých elektrárenských firem! Pořiďte si vlastní domácí elektrárnu.

S vlastní domácí elektrárnou přichází samé výhody

Domácí elektrárna s sebou kromě energetické soběstačnosti přináší řadu výhod. I přes počáteční investici za zřízení domácí elektrárny se počítá do budoucna se značnou finanční úsporou. Vstupní investice se postupně vrací díky poklesu výdajů za elektrickou energii. Dalším plusem je, že fotovoltaické panely mají dlouhou životnost a nejsou náročné na údržbu.

Zbytečnému a zdlouhavému papírování odzvonilo

U malé domácí elektrárny se předpokládá vlastní spotřeba vyrobené elektřiny a není proto třeba zřizovat si stavební povolení. Jediné papírování spojené se zřízením domácí elektrárny Vás čeká ve spojení se žádostí o připojení k distribuční soustavě.

Fotovoltaika Gottwald

Je domácí elektrárna vhodná k mému domu?

Ještě než se rozhodnete pro vybudování domácí elektrárny, je důležité zodpovědět si otázku, zda jsou fotovoltaické panely pro Vaše obydlí vhodné. Nezastiňuje Váš dům nějaká jiná stavba? Nerostou na Vašem nebo jiném sousedním pozemku robustní stromy, které by bránily proniknutí slunečního svitu k fotovoltaickým panelům? Pokud tomu tak není, máte vyhráno a můžete vlastní domácí elektrárnu začít budovat! Fotovoltaické panely lze umisťovat na střechu Vašeho domu, ale rovněž na některou střechu přilehlých budov. Takovým místem může být například střecha altánu, garáže či pergoly. Doporučuje se však vždy situování střechy směrem na jih se sklonem přibližně 35°.

Rate this post
Sdílejte