3 základní pravidla při výběru postele

3 základní pravidla při výběru postele

Sdílejte

BspostelePostel je kus nábytku, bez kterého se prostě neobjedeme. Jen horko těžko bychom ji něčím nahradili. Snad jen pohovkou, ale ze spaní na ní by nám za čas odešla záda. Výběr postele do ložnice si tedy zaslouží větší pozornost.

Na začátku je nutné si ujasnit, pro koho bude lůžko určeno. Jiné požadavky mají děti, teenageři, manželské páry a senioři. Pro děti se hodí klasická postel s kvalitní matrací, mladí lidé ocení střední velikost postele a páry samozřejmě manželský model.

V hlavní roli materiál

Pokud máte jasno v tom, kdo bude na posteli spát, začněte s výběrem. Položte si další otázku, jaký materiál by se vám zamlouval. Existuje mnoho variant a každá má své výhody i nevýhody. Ať už se rozhodnete pro masiv, kov, dřevotřísku anebo čalounění, vždycky se něco najde. Postele z masivního dřeva jsou cenově náročnější, zato vydrží dlouhá léta. Kovové kousky vypadají senzačně, ale nemají nekonečnou nosnost. Dřevotříska je cenově dostupná, a navíc ledacos vydrží. Čalouněná postel ohromí krásným designem a propracováním, nicméně je nepříjemná na údržbu.

Ať vám to v ložnici ladí

Někdo sáhne po první posteli v akci a nesleduje její vzhled. Jenže to není dobrý postup. Při bližším prozkoumání se dopídíte k názoru, že to bude v ložnici vypadat jako v cirkusu. A ani stylovým povlečením to nespravíte. Vždy se orientujte podle kompletního designu pokoje. Jakmile do něj vejdete, nesmí vás nic praštit do očí. Nejlepší je vybrat nábytkovou sestavu do ložnice, tak budete mít jistotu souladu.

Omrkněte matraci a rošt

Když jste už našli ideální postel, nemusíte mít vyhráno. Zaměřte se na výběr matrace. Určitě by měla být komfortní a zdravotně řešená. Myslete na svou páteř! Z nekvalitní matrace vás rozbolí záda a po probuzení budete jako polámaní. Dnes koupíte špičkové produkty za solidní ceny. Sami však musíte vědět, zda vám vyhovuje tvrdá, či naopak měkčí matrace.

Rate this post
Sdílejte