Chcete mít kuchyň jako ze žurnálu?

Chcete mít kuchyň jako ze žurnálu?

Sdílejte

KuchyneHospodyňky, ale i hospodáři, kteří se pohybují denně v kuchyni, si většinou přejí, aby byla prostorná, prakticky zařízená, snadno se udržovala a zároveň působila tak, abychom se v ní cítili naprosto bezvadně. Všechny tyto indicie není snadné skloubit, chce to mít peníze, vkus, znát moderní vychytávky a ideálně i tak pro jistotu nechat si poradit od profesionála. Budete-li trpěliví, můžete mít ale dokonalou kuchyni i s přičiněním jen sebe samotných. Stačí jen najít dostatek inspirace a to, co se vám líbí, realizovat ve své domácnosti.

Výška kuchyňské linky tak akorát pro vás

Prvním kamenem úrazu v kuchyních bývá špatná výška kuchyňské linky. Dnešní generace je vyšší než generace předešlé, a na to je potřeba myslet. Pracovní deska linky by měla být v takové výšce, abyste při práci na pracovní desce měli ruce v loktu v pravém úhlu, nebo mírně tupém úhlu.

Kuchyňské skříňky by měly být pověšeny v takové výšce, aby vznikl prostor mezi pracovní deskou a spodní částí vrchní skříňky o délce cca 70 cm. Nebudete se cítit stísněně a skříňky nebudou zavazet.

Osvětlení pro dokonalé vidění

V kuchyni se neobejdeme bez vícera světel. Jeden hlavní lustr rozhodně nestačí. Skvělé je mít na pracovní plochou bodová světla, výkonné LED pásky nebo jiná světla, která zajistí, že budeme dokonale vidět i na nejdrobnější předměty, např. rybí kosti.

I nad sporákem by mělo být světlo. Přece jen vařit a nevidět dokonale do hrnce je velmi nekomfortní.

Myslete na styl kuchyně

Ať už máte kuchyni moderní, venkovskou, minimalistickou, je vhodné styl podtrhnout ještě jinak. Třeba obrazy na stěnu. Mít v kuchyni obraz s nakreslenými cibulemi v mnoha podobách – v celku, nakrájenou, kvetoucí, je vážně cool. Anebo olejomalbu, na níž je zachycen kvetoucí mák v různém stádiu kvetení. Doplňte kuchyni obrazy, které mají, co dočinění s jídlem a vařením. Jsou originální, neotřelé a osobité.

Nepodceňte podlahu

Je až k nevíře, kolik z nás pokazí celkový dojem z kuchyně nehodící se podlahou. Dejte pozor, aby se „nebil“ dřevěný dekor na skříňkách s dekorem na podlaze. I velmi tmavá podlaha nemusí působit dobře, jako např. černá, temně šedá nebo tmavě hnědá.

Kuchyně je v interiéru velmi důležitá. Věnujte jí čas, zvelebujte ji a uzpůsobte si ji k naprosté spokojenosti. I na malém prostoru se dá dobře vařit, máte-li praktické vychytávky, jako např. skládací stolky navazující na linku.

 

Rate this post
Sdílejte