Tipy na netradiční zařízení dětského pokoje

Tipy na netradiční zařízení dětského pokoje

Sdílejte

Girl 511880 640Dětský pokoj je místem, kde se vaše ratolesti potřebují cítit bezpečně a mít možnost rozvíjet svou dětskou fantazii. Vytvořte jim pomocí našich tipů tematický pokoj přesně dle jejich zájmů a povahy.

V dnešní době, kdy je výběr nábytku a doplňků vskutku neomezený, lze dětský pokoj snů vybudovat snadno a bez nutnosti velkých investic. Pusťte se tedy do zařizování a nebojte se do prostoru zakomponovat i méně obvyklé prvky jako například stolní fotbálek nebo horolezeckou stěnu.

Pro malé fotbalisty

Máte doma malého fotbalistu, který nedá míč z ruky? Pak by mu pokojíček inspirovaný fotbalem určitě udělal obrovskou radost.

K fotbalu neodmyslitelné patří zelená a bílá barva, proto by tato barevná kombinace měla v pokoji převažovat. K sehnání jsou celé nábytkové sestavy s motivy černobílého míče, od postele až po knihovnu. Pokud hledáte něco umírněnějšího, kupte nábytek v bílé barvě a fotbalovou atmosféru vytvořte pomocí doplňků. Vybírat můžete dětské povlečení, fototapety, nálepky na zeď, obrazy a světla. Koberec v zelené barvě dodá dítěti pocit, že je opravdu na fotbalovém trávníku.

Blur 1852927 640

Fotbalová brána se vám do dětského pokoje nejspíš nevejde, ale to neznamená, že si děti nemohou užít svůj oblíbený sport i v pohodlí svého pokoje. Skvělou zábavou, u které vydrží několik hodin, je hra stolního fotbálku. Děti mohou projevit svou soutěživost a naučit se přijímat prohru. Stolní fotbálek je hra pro celou rodinu a skvělý způsob, jak kvalitně trávit čas pohromadě. A takový víkendový rodinný turnaj? To bude bavit i babičku s dědou. Fotbálky pro děti jsou dostupné v několika velikostech i provedeních, tak aby si každý našel to pravé. 

Pirátská loď

Pirátské dobrodružství, loď na rozbouřeném moři a hledání ztraceného pokladu může být inspirací pro vytvoření originálního dětského pokoje, kde děti budou moci zažít velká dobrodružství.

Pirátského vzhledu docílíte pomocí doplňků i samotným nábytkem. Dřevěná postel ve tvaru lodě bude dominantou pokoje, ve které si děti nechají zdát o pirátských výpravách za pokladem. Pro uložení hraček skvěle poslouží staré truhly. Na zeď pověste tajné mapy nebo rybářské sítě, které můžete využít jako nástěnku pro fotky a dětské obrázky.

Království princezen

Vytvořte své malé princezně její vlastní království, kde se bude cítit bezpečně. Skoro každá holčička touží mít svou vlastní komnatu a převlékat se do nádherných šatů. Inspiraci lze čerpat z oblíbených dětských pohádek nebo knížek.

Perfektními barvami pro princeznovský pokoj jsou růžová, fialová nebo blankytně modrá v kombinaci s bílou. Chybět by určitě neměla postel s baldachýnem, vystlaná měkkými polštářky, ve které se princezně bude spát jako na obláčku. Malé parádnice jistě ocení svůj vlastní toaletní stolek se zrcadlem a šperkovnicí a velkou šatní skříň pro pohádkovou garderóbu. Zdi oživte květinovými tapetami nebo různými nálepkami, do poliček vyskládejte oblíbené panenky a pokojíček snů je na světě!

Moon 3144648 640

Vesmír

Velmi oblíbeným tématem v dětských pokojích jsou hvězdy, galaxie a kosmonauti. Pokud je i vaše dítě nadšencem do vesmíru, proměňte mu pokoj ve vesmírnou stanici.

Vzhledu hvězdné oblohy nejlépe docílíte výmalbou stěn a stropu do tmavých barev. Následně na ně lze malovat různá souhvězdí, planety a mapy svítící barvou, kdy večer po zhasnutí budou objekty kouzelně svítit. Motiv planet můžete promítnout i do doplňků, například papírovým stínidlem na lustr ve tvaru planety, vesmírným povlečením nebo modely vzducholodí či raket.

Pro děti, které neposedí na místě

Má vaše ratolest stále nabité baterky na 100 % a nevydrží ani chvilku v klidu? V takovém případě zařaďte do pokoje prvky a hry, při kterých bude moci vybít přebytečnou energii.

I dětský pokoj lze zařídit jako hernu nebo malou tělocvičnu. Na zeď můžete přidělat žebřiny, nebo stěnu s horolezeckými chyty. Na trhu naleznete také různé prolézačky nebo opičí dráhy vhodné i do malých bytů. Starší děti si jistě rády zahrají šipky nebo vzdušný hokej.

Rozdělení prostoru

Ať už se rozhodnete pro zařízení dětského pokoje v jakémkoliv stylu, vždy je potřeba, aby v něm byly tři hlavní zóny – pro spánek, hru a učení.

Od předškolního věku dítěte nesmí v pokoji chybět kout s psacím stolem pro psaní domácích úkolů, kreslení i vyrábění. Stůl umístěte co nejblíže k oknu pro optimální osvětlení.

Spánek je nejen pro děti velmi důležitý. Při výběru postele dbejte na vysokou kvalitu matrace a roštu, stabilitu a zaoblené rohy, aby se dítě nemohlo zranit.

Rate this post
Sdílejte