Pohodlné a úsporné vytápění s tepelným čerpadlem

Pohodlné a úsporné vytápění s tepelným čerpadlem

Sdílejte

Tč Vzduch VodaChcete si ušetřit starosti a námahu při topení uhlím či dřevem? Pořiďte si moderní vytápěcí systém, který značně ušetří vašemu rodinnému rozpočtu. 

Proč vytápět s tepelným čerpadlem?

  • Úspora za vytápění až 70 % ročních nákladů.
  • Žádná námaha a nepořádek s uhlím či dřevem.
  • Snadná a nenáročná obsluha.
  • Ekologický zdroj tepla.
  • Možnost využití státní dotace.

Proč je provoz tepelného čerpadla tak levný?

Tepelné čerpadlo narozdíl od jiných vytápěcích systémů využívá až 75 % energie z přírodních zdrojů (vzduchu, vody nebo země) a pouze 25 % využívá elektřiny z distribuční sítě. Navíc při pořízení tepelného čerpadla máte nárok na změnu elektrického tarifu u vašeho dodavatele, který vám nabízí až 20 hodin levné elektřiny. Například při vytápění rodinného domu o velikosti 120 m2 můžete ušetřit až 20 000 korun ročně. 

Moderní technologie jsou budoucnost vytápění

Zapomeňte na namáhavé přikládání pevných paliv a nepořádek s tím spojený. Díky tepelnému čerpadlu budete mít doma teplo během pár kliknutí. Zařízení lze ovládat i na dálku v mobilní aplikaci nebo v počítači. Můžete si doma zatopit na komfortní teplotu ještě před příjezdem domů. Tepelné čerpadlo kromě vytápění zvládne i přípravu teplé užitkové vody a v létě dokonce chlazení nebo ohřev vody v bazénu.

Tepelné Čerpadlo Vzduch Voda

Jaká je pořizovací cena tepelného čerpadla?

Cena tepelných čerpadel se liší podle druhu zařízení. Nejlevnější tepelné čerpadlo vzduch vzduch je spíše vhodné pro vytápění menších prostor a jednotlivých místností. Pro rodinný dům je nejvhodnější tepelné čerpadlo vzduch voda, které je nejvyužívanějším druhem v ČR. Pořídit jej můžete od 120 000 Kč. Pro horské oblasti je vhodné tepelné čerpadlo země voda, které vám zajistí stabilní výkon i ve vysokých mrazech. Jeho pořizovací cena je vyšší z důvodu instalace zemního kolektoru či hlubinného vrtu. Ceny se pohybují od 190 000 Kč.

Které tepelné čerpadlo je pro vás to nejlepší?

Poraďte se s odborníky z Tenauru na tepelná čerpadla, kteří vám pomohou s výběrem nejvhodnějšího zařízení. Každý dům má specifické požadavky a nároky. Při správném výběru můžete očekávat finanční návratnost tepelného čerpadla již do 8 let. Spolehlivý dodavatel vám zajistí nejen dodání a instalaci, ale i kompletní servisní služby a pravidelné revize. Hlavu si nemusíte lámat ani se žádostí o státní dotaci, kterou dodavatel zařídí za vás.

 

Rate this post
Sdílejte