Obklady do koupelny – noblesní mramor kraluje interiéru

Obklady do koupelny – noblesní mramor kraluje interiéru

Sdílejte

bathroom 437210 640

Stavíte a blíží se čas, kdy začnete zařizovat? Plánujete rekonstrukci koupelny? A nebo si jen myslíte, že vaše koupelna už zažila lepší časy? V každém případě by se vám hodilo znát nejnovější trendy. Máte štěstí, že letos se s koupelnovými trendy doslova roztrhl pytel. Kromě toho, že jsou všechny na první pohled doslova okouzlující, jsou i mimořádně nadčasové. My si teď představíme trend, který interiérovému designu doslova kraluje – mramorový dekor!

Mramor, za každých okolností elegantní a noblesní

Mramor je nekorunovaným králem designu. Mramorová elegance má svoji historii. Obdivovali ji umělci v renesanci a oblibě se těší dodnes. Na mramoru nás láká to, že ačkoliv se jedná o přírodní materiál, což by odkazovalo na uplatnění v rustikálních interiérech, je mramor až neuvěřitelně noblesní a čistě minimalistický. Právě onen minimalismus dělá z mramoru prvek vysoce moderní.

Pravý mramor vs. obklady v imitaci mramoru

Pravý mramor je ale velmi náročný na údržbu. A to nemluvíme ani o pořizovací ceně pravého kamene. Velmi zajímavým kompromisem jsou proto mramorové obklady do koupelny. Imitace mramoru je až k nerozeznání od přírodního originálu.

Mramorové obklady do koupelny – černé, bílé, béžové i šedé

Obklady imitují kámen svým designem, kresbou i strukturou. Můžete si vybrat z nejrůznějších barevných odstínů. Kromě černé a bílé klasiky, jsou mramorové obklady oblíbené i v odstínech béžové a šedé. Mramor v přírodních tónech oživí monochromatické koupelny či koupelny zařízené v bohémském stylu.

Velkoformátové obklady budete milovat

Mramorové obklady jsou zpravidla velkoformátové. Na velkém formátu totiž dokonale vynikne sošná elegance mramoru. Výhodou velkoformátových obkladů je i to, že se takto obložená koupelna lépe udržuje. Čím jsou obklady větší, tím vznikne ve výsledku méně spár. A to je jev vždy žádoucí!

Mramorové obklady do koupelny vás nadchnou i jednoduchou údržbou

Obklady do koupelny v imitaci mramoru jsou aktuálně hitem interiérového designu. Kromě mimořádné estetiky vítězí i tím, že skvěle koresponduje s moderní představou o minimalisticky čistém designu.

Kdo už dříve propadl kouzlu mramoru, možná ho od pořízení odradily dvě věci – vysoká pořizovací cena a složitá údržba. Obklady v imitaci mramoru se ale udržují jako běžné obklady. Vysoká estetická hodnota ale zůstala zachovaná.

Rate this post
Sdílejte