Velkoformátová dlažba

Velkoformátová dlažba

Sdílejte

dlazba

Rádi byste měli doma elegantní a moderní podlahu? Jasnou volbou jsou velkoformátové dlažby.

V poslední době zažívají velkoformátové dlažby a obklady opravdový boom. A to nejen mezi obyčejnými lidmi, ale i mezi architekty a designery. A to z několika důvodů. Velkoformátová dlažba je originálním řešením, působí elegantněmoderně, ale zároveň nadčasově, hodí se do každého interiéru.

A to nejen do tradičních prostor jako jsou koupelny nebo chodby. Velmi trendy je dnes umístění několika kusů velkoformátové dlažby na stěny v obývacím pokoji nebo komerčních prostorech. Pokoj tak získá nový šmrnc a nádech luxusu. A jelikož na trhu existuje nespočet vzorů, vybere si opravdu každý. Základem je, aby se obklady a dlažby hodily ke zbytku místnosti a vše působilo sladěně.

Jedním z oblíbených typů je dlažba jako imitace dřeva. Dřevo patří už od nepaměti k nejoblíbenějším materiálům, působí příjemně a útulně, vytváří v místnosti teplo domova. Je však náchylné na mechanické poškození a nehodí se do vlhkých prostor. A proto je velkoformátová dlažba imitující dřevo skvělou volbou. Hlavně v koupelně přitáhne pozornost všech vašich návštěv.

Ale nejde jen o neobvyklý a originální vzhled. Tato podlahová krytina má i jiné výhody. A to především praktičnost. Díky výrazně nižšími počtu spár je údržba podlahy i obkladů mnohem jednodušší, ve spárách se neudržují nečistoty a ubyla tak živná půda pro vznik plísní.

Ale vše má i své nějaké nevýhody. Pokládka velkoformátové dlažby je složitější a náročnější, povrch podlahy musí být připraven zcela do roviny. Proto doporučujeme se obrátit na odborníky, kteří odvedou kvalitní práci a váš domov bude vypadat opravdu luxusně.

Cena bude tak vyšší než u obyčejných obkladů a dlažeb, ale rozhodně tato investice stojí za to. Jde o efektní řešení, které působí čistě a jednodušší údržba je jen příjemný bonus.

Pokud vás problematika velkoformátových dlažeb a obkladů zaujala a stavíte dům nebo komerční prostory v okolí Liberce, neváhejte se obrátit na odborníky z KeramikaCZ (www.keramikacz.cz), kteří vám ochotně pomohou s návrhem a i výběrem vaší nové podlahy nebo stěny.

Rate this post
Sdílejte