Generální úklid

Generální úklid

Sdílejte

Generální úklid

 

Přichází svátky a chystáte se k velkému generálnímu úklidu? Vánoce, Velikonoce či jiné další důležité Svátky, každého z Vás jistě nenechají v klidu, co se čistoty, voňavosti a domácí pohody, týče. Každý z Vás chce mít doma všechno „načinčané“ a připravené na slavnostní chvíle včas a s dostatečným předstihem. Vše bez stresu a spěchu. Ženy vystrnadí své drahé polovičky, popřípadě i s dětmi, ven, vyhrnou si rukávy a připraví si náčiní na svůj GENERÁLNÍ ÚKLID!

V tomto okamžiku začíná odvěký koloběh: mytí, zametání, drbání podlah, zaklízení nepotřebných věcí, vysávání, vytírání a provonění bytu nebo domu různými vonnými svíčkami či technickými udělátky, které provoní každou místnost. Pozor! Rozdělte si práci systematicky, a hlavně, jednu místnost po druhé. Pokud to neuděláte, budete běhat od jednoho úkonu k dalšímu, až se vtom nakonec ztratíte natolik, že si nebudete jisti, co všechno máte již hotovo.

V žádném případě, ale „neplašte“. Když si vše přizpůsobíte svému tempu a potřebám své rodiny, jistě vše zvládnete v poklidu, bez stresu a za časové období, který i Vás samotné velice překvapí. Jakmile své představy realizace generálního úklidu úspěšně dokončíte, budete mít pocit naprosté blaženosti, a v okamžiku návratu „posádky“ Vaší domácnosti, které se na tvářích objevuje úžas a nadšení, si pomyslíte: „Přišli jste právě včas! Vše je naprosto dokonalé a nyní se můžeme věnovat něčemu mnohem zajímavějšímu a zábavnějšímu. Ta úmorná dřina mi za to rozhodně stála!“

Tyto generální úklidy však nepatří pouze do období svátků, ale i při různých slavnostních příležitostech, důležitých návštěvách, nebo jen tak pro Váš osobní pocit příjemného prostředí pro Vaše blízké. Ve většině případů je tento úklid považován jen za nutné zlo, které je nutné dokončit co nejrychleji, ale najdou se i tací, kterým tento pracovní proces, nedělá vůbec žádný problém a dělají to s radostí a nadšením.

Takže, milé uklízečky, raději uklízejte průběžně v celém roce, nebo z tohoto generálního úklidu zešedivíte buď Vy nebo lidé ve Vašem nejbližším okolí!

Rate this post
Sdílejte