Jak snížit obsah odpadkového koše

Jak snížit obsah odpadkového koše

Sdílejte

Jak snížit obsah odpadkového koše

Jako v první řadě jsou sklenice. Namísto toho, abychom svojí rozrůstající sbírku sklenic dali osudu, a tak je ukládali na dno odpadkového koše, jsme udělali něco neočekávaného, něco překvapujícího. Místo toho, abychom se jich zbavili, vzali jsme je a oškrabali nálepky, které je zdobily a usnadňovaly nám přehlednost, co se v nich kdysi ukrývalo a dali do myčky v kuchyni.

Proč jim nedáte další šanci

Chtěli jsme udělat pokus, který by dal sklenicím další šanci, aby neskončily svoje putovaní ihned poté, co z nich vyjmeme obsah, který nám dobře posloužily, tak jsme se jim chtěli odvděčit za to, že nám uschovávaly potraviny. Úplné odhalení: Dostali jsme myšlenku transformovat odpadky do něčeho užitečného, co by bylo super a uvolnily tak místo v kuchyni, jenž bylo přeplácané samými sklenicemi. Také znáte takovou situaci, protože jste milovníky zavařenin, kyselých okurek, hořčicí atd.? Ale co pak tedy se sklenicemi, když stále přibývají.

Tak co s nimi

Sklenice, krásně umyté, lesknoucí je to, co jsme právě potřebovali pro naší novou představu jejich využití. Tyto nové skleněné věci zbavené nálepek a od lepidla, jenž drželo jejich štítky, dostaly novou šanci se přeměnit ve vázu, ve skleničky na pití, neboť některé jejich tvary tuto možnost dovolují. Některé dostaly místo na stole jako stojany na pera a tužky, díky nim se nemusely válet stále po stole či zakutálet pod stůl. Využili jsme je všelijak, aby nám zase pomohly a daly možnost je využít i jinak. Není přeci krásné vidět sklenici jako vázu naplněnou kopretinami? Určitě se někomu bude nápad zamlouvat a líbit.

Co je další možností

Pokud nepatříte do skupinky lidí, kteří neholdují právě zavařeninám, a tudíž vám žádná sklenice nezavazí, tak máme pro vás další využití jiného odpadu, nacházejícího se snad v každé domácnosti. Například záchodové ruličky či ruličky z papírových ručníků, krabice od bot a plastové láhve. Popusťte trochu svojí fantazii. Všechny tyto jinak odpadky lze využít dál. Představte si, že jste dodělali nějakou práci a potřebujete si umýt ruce, jenže vám došly papírové ručníky a visí vám na držáku jen pouze papírová rulička. Jako tradičně vezmete papírovou ruličku a vyhodíte ji do koše a dáte zase nové papírové ručníky. Zkuste však roličku nevyhodit a neukončit tak její cestu, ale dejte jí jiný směr neukončující její putování.

Stavba povolena

Můžete je pojmout jako stavební kameny usnadňující trávení času doma s dětmi za deštivého počasí. Je to dobrý způsob, jak zabavit děti ve chvíli, kdy nevědí, co roupama. Zkuste třeba toto:

1. Vezměte si kousek papíru na ocásek nebo na křídla. Taktéž nějaké lepidlo, abyste měli čím vystříhaný ocas i křídla nalepit na ruličku. Pak přidejte pár barviček a pár očí a máte své zvířátko, které potěší vaše děti. Nejlepší je, abyste děti také do tvorby zapojili, tak budou pyšné, že si vytvořily své zvířátko.

2. Dalším nápadem je vzít dvě ruličky a slepit je k sobě proužky papírů. Nakonec celé nabarvit černou barvou. Co by to asi mohlo být? Samozřejmě, je to dalekohled, pro tajné mise či pro zkoumavé malé vědce.

3. Pomocí pomerančově žluté barvy papíru, kterým polepíte ruličku, dáte zrodu svícnu, na kterém plápolají plamínky. Použít je můžete třeba o vánocích.

4. Jiné využití mohou mít jako stojánky na jakékoliv předměty, při jakékoliv situaci. A jejich vzhled můžete jakkoliv zkrášlit.

Láhev na aviváž

Co takhle láhev na aviváž, jakou další funkci by mohla zastat. Opět je tu možnost ji využít jako stojan. Na venkovní potřeby atd. Stačí uříznout hrdlo a je. Na děti se těž nezapomíná, jejich fantazie má někdy větší rozhraní. I jako květináče nejsou špatné, záleží na tom, co se vám bude líbit a do vašeho interiéru bude hodit. Třeba uděláte z láhve na aviváž nálevku.

Samé krabice

Jak jsou na tom krabice od bot? Jako úschovny pro vaše milostné dopisy, úřední dopisy. Ukládat do nich můžete šicí potřeby, karty s recepty, které si budete tak moct pěkně rozdělit podle druhu potravin. Uložit se dá do nich cokoliv. Pakliže má někdo z vašich příbuzných narozeniny nebo svátek, či se blíží vánoce a vy jste koupili dárek, jenž byste ho chtěli ještě zabalit, aby se neponičily? Tak právě v tuto chvíli nastupují krabice od bot atd., jenž vám umožní uschovat dárek, aby se náhodou nerozbil.

Tak co? Poradili jsme vám, možná někdo z vás už takto věci končívajíce v koši využívá, ale třeba jsme vám poradili z dalším využitím.

Rate this post
Sdílejte