Police a regály nejsou nikdy na škodu (třetí část)

Police a regály nejsou nikdy na škodu (třetí část)

Sdílejte

Police a regály nejsou nikdy na škodu (třetí část)

Když si rozebereme koupelnu, tak víme, že zde panuje pára, vlhkost a mokrost. Takže je lepší vzít materiál odolávající těmto podmínkám. A tím je určitě plast i kov, kdy kov je nejvíce využíván nerez. Plast nám o proti nerez poličkám dává výběr z několika barev, což u nerezu nic moc, ale zato se hodí skoro všude a něco hlavně vydrží.

A pokud se podíváme na poličky kovové nebo plastové v dětském pokoji, tak víme, že bujaré hraní musí nábytek přežít i jejich nenechavost.

A co byste řekli na police z textilie? Nemožné? Nikoliv už i běžné. Textilie musí být pevná, pak snese i těžší věci jako knihy. Barvami textilie vám bude celá místnůstka zářit.

Co třeba průhledné poličky? I tento nápad již byl za vás vyřešen. Sklo je materiál průhledný či barevný a využití našel i tady, kdy nechá průhledností vyniknout vaší krásné stěně, nebo svojí barvou zapadat.

 

Hrajeme si s tvary

Není nikde napsáno, že polič musí být vždy rovné. Co třeba polička do krásné vlnky, budete si připadat jako v moři, stačí doplnit na stěnu mořské ryby a nápad je tu. Polička do kruhu by mohla představovat okénka lodní kajuty. Kvůli těmto tvarům není jednotvárnost a dokážete s nimi vykouzlit kouzelný dětský pokojíček. Dá se říci, pokavaď nechcete mít jakoukoliv stěnu bílou a prázdnou, stačí, když si pohrajete s poličkami či regály a nebudete myslet jen na rovné tvary, ale necháte se zlákat různorodostí tvarů.

Milujete přírodu, tak proč si neudělat strom se sluníčkem a mraky. Na namalovaný strom zavěsíte do koruny stromů poličky jako by hnízda. Z kruhové poličky uděláte slunce a s přiděláním malých poliček okolo kruhu, dostanete paprsky. Vlnkové poličky mohou představovat mraky. Pro některé to bude kýčové, ale představy meze nekladou.

Hlavně to zase s těmi policemi nepřežeňte, aby z toho nevyřazoval hrozný chaos, jenž nemá obdoby. Zkuste nějaký ten nákres ukazující, kde a jaká polička bude a s jakými prvky.

 

Jak je přichytit na stěnu

Nejprve byste měli znát tloušťku zdi, abyste věděli, jak dlouhé hmoždinky mohou být použity, mohli byste se tak divit, že vám prošel vrut skrz. Do cihlové zdi byste měli vyvrtat díru 5 cm dlouhou, pak vložit hmoždinku a nakonec přišroubovat.

Pokud chcete poličky jen nasadit, tak se dá koupit konstrukce, na které je jde libovolně zavěsit.

Šroub s kotvou použije na sádro-betonovou zeď, aby se váha pěkně rozložila. Pro zachycení nejsou výjimkou i háčky, které mohou být ozdobné.

Na přichycení poliček není nic složitého, akorát to chce dobré oko.

Nemusí váš interiér vypadat jako všechny, můžete mu dát takový nádech jako nikdo předtím. A právě poličky, regály a police patří k těm, jenž vám dopomohou a nebo motivují k jedinečnosti a originalitě.

Rate this post
Sdílejte