Jaké zvířátko pořídit dětem? Rybičky nebo želvy

Jaké zvířátko pořídit dětem? Rybičky nebo želvy

Sdílejte

Jaké zvířátko pořídit dětem? Rybičky nebo želvy

Autor obrázku: Nicolas Torres – Puy Virginie

Každé dítě si musí projít obdobím, kdy touží po chování zvířátek. Ať jsou to rybičky, želvy, šneci nebo pejsci. Jaké se ale vlastně hodí zvířata na chování, aniž byste u toho trávili zbytečně mnoho času a nestálo vás to příliš peněz?

Zapomeňte na štěňátka a koťátka

Není roztomilejšího zvířátka, než je koťátko nebo malé štěňátko. Chtějí se mazlit, jsou sladcí a líbí se nejen dětem. Ale zvířátko roste a žádá si stále větší péči. Jsou to často velmi akční členové rodiny a nedostane-li se jim dostatek pohybu a péče, budou se doma nudit a dělat problémy. Zapomeňte na tyhle rozkošné mazlíky a rovnou hledejte akvária levně. Protože právě to bude možná ideální cíl.

Ideálními zvířátky jsou pak takoví mazlíčci, kteří se chovají v akváriu nebo teráriu. Nevyžadují tolik péče, potěší a nejsou ani přílišnou zátěží pro rodinný rozpočet. Navíc se v jejich opatrování a vytváření ideálních podmínek mohou aktivně podílet i děti a poznávat tak blíže potřeby zvířat.

Přečtěte si také článek Bydlení je Hra a zkuste se zamyslet nad celkovou kompozicí akvarijního či terarijního setu do Vašeho interiéru.

Želva nebo rybičky?

Pro chov rybiček nebo zvířat, která vyžadují terária, je nutné před samotnou koupí vytvořit požadované prostředí. Nestačí tedy jen pořídit akvárium a vložit do něj zvíře. Doporučuje se alespoň poradit s prodavači v obchodě nebo nastudovat literaturu, jak se o dané zvíře starat.

Neměli bychom ale zapomenout ani na doplňky, jako jsou potřebné vitaminy, minerály, doplňkové rostliny, štěrk nebo kameny, rybičky potřebují vzduch, používají se filtry na čištění vody, dále i doplňkové osvětlení, jako je led osvětlení akvária nebo stačí i obyčejná žárovka či kvalitní místo, které bude danému druhu vyhovovat.

Děti zvířátka už nechtějí, co s nimi?

I to se bohužel může stát. Děti zvířátka přestanou bavit a je třeba se jich nějak zbavit. Rodiče čas nemají a děti nemají zájem. Jak na to? Zvířata rozhodně nepouštějte do volné přírody. Uhynou. Je vhodné se domluvit například s někým, kdo podobná zvířata chová a darovat je. Možná je domluva i se zverimexem. Příslušenství a akvárium lze prodat na internetu.

Rate this post
Sdílejte