Vestavěné skříně – praktické řešení úložných prostor

Vestavěné skříně – praktické řešení úložných prostor

Sdílejte

Vestavěné skříně – praktické řešení úložných prostor

Máte doma volné místo, kam by se hodila skříň na ukládání přebytečných věcí, ale nestandardní rozměry Vám nedovolí pořídit si nábytek v běžném obchodním řetězci? I toto je jeden z důvodů, proč roste v současné době obliba vestavěného nábytku. Chcete-li využít jakéhokoliv prostoru, inspirujte se užitečnými radami v našem článku a pořiďte si vestavěnou skříň na míru.

Vestavěný nábytek

Jak již název napovídá, vestavěné skříně je možné vestavět téměř do jakéhokoliv prostoru, kterému se efektivně přizpůsobí. To je hlavní vlastnost, která je odlišuje od sériově vyráběných skříní. Vestavěný nábytek se nejprve přesně změří a potom je návrh odeslán do výroby. Celá skříň je pak smontována přímo na místě.

20140731212840Rozměry vestavěné skříně

Šířka či délka vestavěné skříně je omezena délkou zabudované kolejnice, která může mít až 600 cm. V případě výšky jsme omezeni délkou laminované desky, ze které se skříň vyrábí a ta je 280 cm. V běžném panelákovém bytě se ale omezení rozhodně bát nemusíte, a pokud bydlíte ve starší zástavbě, lze nadměrnou výšku řešit přidáním nástavce na skříň, nebo prodloužením boků skříně. Optimální hloubka vestavěné skříně je pak 65 cm s tím, že kolejnice zabírají 10 cm z hloubky skříně.

Materiál

Výběr vhodného materiálu by měl korespondovat s ostatním nábytkem a vybavením pokoje. Každá vestavěná skříň umožňuje variabilitu povrchové úpravy. Na výběr jsou například buková, javorová či dubová lamina. Vhodné je volit vždy esteticky nejvhodnější provedení, které ladí se zbytkem interiéru.

20140731212852Cena

Finální cena vestavěné skříně je také značně variabilní. Hlavním faktorem, který ovlivňuje cenu, je druh lamina. Dražší jsou méně používané dekory a pastelové barvy. Levnější jsou základní dekory jako je bílá, dub, buk, nebo javor. Další možností je zkombinovat dražší materiál na pohledové plochy a levnější materiál zvolit na vnitřní vybavení skříně. Šetřit byste rozhodně neměli na levných lepených hranách a levném, často ocelovém kování dveří.

Jak dále na vestavěnou skříň?

Výrobce vestavěné skříně doporučujeme hledat na internetu, kde naleznete podrobnosti o vyrobených zakázkách. Pokud Vás nějaká firma prostřednictvím své internetové prezentace zaujme, domluvte si návštěvu v jejich předváděcím studiu. Některé společnosti, jako například Amonit interiéry s.r.o., na svých webových stránkách nabízí i praktického 3D návrháře, pomocí kterého si vytvoříte online návrh vestavěné skříně raz dva a cenová nabídka Vám přijde do dvou dnů.

Rate this post
Sdílejte