Masiv se vrací na scénu

Masiv se vrací na scénu

Sdílejte

Masiv se vrací na scénu

postelV současné době všichni hledíme na cenu, ale leckdy zanedbáváme kvalitu. A to platí hlavně v oblasti nábytku. Pokud si chceme pořídit novou skříň, postel nebo poličku, v klasické prodejně se nejčastěji setkáme s nábytkem z lamina a jiných náhražek, kde dřevo netvoří hlavní část. Problém je ale v tom, že nábytek je náchylný na poškození a kvalita je leckdy všelijaká.

Masiv má lepší vlastnosti

Nábytek z lamina vytlačil klasický masivní nábytek. Výhodou byla vždy cena, jelikož postel byla levnější a přitom lehčí. Takové postele z masivu jsou ale v současnosti na stejné cenové úrovni, jako postele z různých náhrad nábytku. A není lepší mít kvalitu a pěkný nábytek, než rozvrzané a leckdy znova nesložitelné součásti?

knihovnaNábytek z masivu má hned několik výhod. Je hned na první pohled poznat, že je to opravdu masiv. Vydrží úplně jiné zacházení a i životnost je jiná. Výhodou nábytku z masivu je samozřejmě i možnost nábytek snadno rozložit, převézt a znova složit. Aniž by pak nábytek vrzal, skřípal nebo nedržel.

Zdravotní hledisko

Například ale i takové skříně z masivu, kterými si vybavíme pokoj, mohou být pro nás a naše děti prospěšné z hlediska zdravotního. Není v takovém nábytku žádné lepidlo, nevypařují se žádné chemické látky a nábytek tak nemůže způsobit ani žádné alergie. Což je v dnešní době důležité.

Masiv je ale vhodný i z hlediska dlouhé životnosti a jeho cena v průběhu let rozhodně neklesá. Kde ale takový nábytek vlastně pořídit? Určitě se podívejte na internet, kde lze najít značné množství produktů.

Nekvalitní dřevo?

Nakonec je třeba připomenout nedávnou kauzu, kdy byli výrobci nábytku z masivu obviněni, že se používá nekvalitní dřevo. Není to tak. Na knihovny z masivu například musíte použít kvalitní dřevo, aby knihovna plnila účel. Kdežto nekvalitní dřevo lze rozemlít na piliny a vytvořit lamino. Není dobré tak věřit některým nepotvrzeným zprávám.

Rate this post
Sdílejte