Jak uchránit své děti před nástrahami bytu? – 1. část

Jak uchránit své děti před nástrahami bytu? – 1. část

Sdílejte

Jak uchránit své děti před nástrahami bytu? – 1. část

By: FredericRivollier

Máte byt či dům a bojíte se, aby si vaše malé dítě neublížilo? Aby nespadlo ze schodů, aby nestrčilo prstíky do vypínače? Pak je tu pro vás několik typů, jak zajistit váš interiér tak, aby byl pro děti co nejvíc bezpečný. Nemusíte se bát vařit nebo toho, že vaše děti spadnou ze schodiště.

  1. Pokud máte doma schody a bojíte se, že by vaše batole z nich mohlo spadnout, je ideální si doma zajistit zábranu, která zajistí bezpečnost a inovativní držadla tak zajistí svou dvojitou pojistkou, která je vhodná pro manipulaci dospělých, ale děti ji neotevřou. Pokud máte schodišťový prostor velmi široký, pak nezoufejte, můžete si dokoupit i prodlužovací díly.
  2. Máte doma zvídavé batole, které lozí rychlostí blesku, a zároveň máte doma stylový nábytek, který je zakončen rohy, které lákají vašeho malého čertíka a jsou pro něj magnetem, který neodvratně přitahuje jeho hlavičku? Pak vám stačí jednoduchá věcička, která pomůže k bezpečí dítka. Jde o chránič rohů v mnoha barevných i tvarových provedeních. Je to levná záležitost a zároveň je vysoce účinná.
  3. Máte doma hodně elektrických zásuvek, protože jste se báli, že budete mít hodně elektrických přístrojů a teď se obáváte, že si váš malý mazlíček splete dírky, které mu asociují lidskou tvář s kamarádem, kterému nabídne dobroty a v závěru ho obdaří i kovovými hračkami? Pak neváhejte a zamezte tomuto jednání. Můžete si koupit záslepky, které se dají pořídit už za několik korun a opravdu stojí za ten pocit bezpečí, který si tím získáte.
  4. Dítě často zkouší, co která věc umí a taky, co která věc vydrží. Co když si bude chtít dát prstíky mezi dírku, která zůstane mezi dveřmi a zdí. Tyto případy známe už i z našich mladých let, kdy nás to taky lákalo. Pak stačí pořídit zarážku dveří a investovat několik desítek korun a být si jistí, že si vaše děti nepřivřou prstíky do dveří. Ten pocit za to stojí.
  5. Rádi vaříme, ale bojíme se, že děti by mohly na sebe stáhnout hrnec s vroucí polévkou nebo se přinejmenším opařit tím, že se dotknou horkých hrnců? I proti tomu existuje řešení. Můžeme si sporák chránit nerezovou ohrádkou, kterou si nainstalujeme vepředu u parní desky. Tak zamezíme tomu, že by si dítě na sebe svrhlo hrnec s horkou vodou. Můžeme jej dokoupit i zvlášť, jako dodatečnou výbavu.
Rate this post
Sdílejte