Kuchyně …jedno či více barevná?

Kuchyně …jedno či více barevná?

Sdílejte

Kuchyně …jedno či více barevná?

By: suzy spence

Kuchyně je bezesporu nedílnou součástí každé domácnosti …a to ať se jedná o domácnost v bytě, anebo v rodinném domě. Každý proto chce, aby i tato část domácnosti vypadala co nejlépe, a tak se ji snaží všelijak zvelebovat, barevně sladit, správně uspořádat, pořizovat si do ní různé vymoženosti apod. A zatímco v posledních několika letech patřily k moderním jednobarevné, nejčastěji pak bílé, kuchyně, dnes se již opět můžeme setkat s pestrobarevnými spotřebiči, ale i samotným nábytkem.

Jednobarevná kuchyně a domácnost

Pokud si někdo pořizuje jednobarevnou kuchyni, měl by však také dbát na ostatní interiér své domácnosti. I když bude totiž kuchyně zřízena v samostatné místnosti, nevypadá příliš hezky, když je interiér v každé místnosti výrazně barevně odlišný od ostatního v domácnosti. Pokud máme tedy např. obývák zařízen ve světlé barvě, jako je třeba velmi světle krémová, pak by kuchyně neměla být třeba černá či tmavě hnědá, ale naopak třeba bílá. K bílé kuchyni by pak měly být pořizovány zase pouze bílé spotřebiče, ale v případě pestrosti, jsou velmi vhodné i elektrospotřebiče stříbrné barvy.

Barevná kuchyně

Zejména nekonzervativní lidé, kteří mají rádi zábavu a aktivitu, ocení barevné spektrum kuchyně. Rozhodně ale nelze kombinovat všechny barvy dohromady, ale je třeba dbát na správný barevný soulad. Třeba taková oranžová rychlovarná konvice, se do modré kuchyně rozhodně nehodí. Pokud už se však jedná třeba o tmavě hnědou barvu, nejlépe pak ve stylu dřeva, máte více možností, jakou barvu zvolíte. K takto barevné kuchyni se totiž hodí mnohem více barev, avšak ne každá bude vypadat zcela přirozeně.

Jaké barvy se k sobě nejčastěji hodí

Bavíme-li se o bílé kuchyni, bezesporu se k ní hodí elektrospotřebiče, ale i nádobí, ve stříbrné a bílé barvě, což ovšem může působit trochu chladně, a tak troška oživení neuškodí. A to třeba formou skleniček, kterým postačí třeba jen průsvitně barevné sklo. Při různě barevných, třeba modrých, kuchyních, už tomu tak ovšem není. Tam je vhodné zvolit nádobí i elektrospotřebiče stejné, anebo podobné barvy, třeba jen v jiném kontrastu, aby nebylo opět vše jednobarevné. Zvýšenou pozornost je třeba věnovat hnědým kuchyním, potažmo kuchyním v dřevové barvě, kde musíte být při výběru barvy velmi obezřetní. Do takové kuchyně se však hodí třeba stříbrná, či stejná, barva, ale možno i ve světlejším odstínu.

Rate this post
Sdílejte