Záclony a závěsy udělají z vaší domácnosti něco úplně jiného

Záclony a závěsy udělají z vaší domácnosti něco úplně jiného

Sdílejte

Záclony a závěsy udělají z vaší domácnosti něco úplně jiného

By: Emily May

Dost možná máte doma holá okna nebo jste závěsům a záclonám nevěnovali až takovou pozornost. Přitom byste se hodně divili, co takový kus látky na okně dokáže udělat za změnu, a jak přemění místnost k nepoznání. Dodá prostoru na útulnosti a vše pak bude vypadat naprosto jinak, než bez nich.

Záclony, závěsy, roletky…

Jsou to velmi důležité prvky, které by ve vaší domácnosti neměly chybět. Otázkou je, co vybrat. Nejzajímavější kombinace je sladit závěsy s polštářem, nebo s přehozem či s čímkoliv jiným, co v místnosti máte. Vypadá to potom jako celek mnohem více propracovaně a promyšleně.

Záclony a závěsy plní kromě funkce estetické také funkci praktickou, a to například funkci stínicí nebo vás chrání před pohledy z ulice. Tyto textilie se dají velmi zajímavě naaranžovat. Stačí si s nimi pohrát a uvidíte, kolik zajímavostí a parády dokážete pomocí těchto věcí vytvořit.

Zajímavé jsou také roletky, které si buď můžete koupit hotové, nebo si je nechat ušít na míru. Pěkné jsou také záclonky, které si dáte pouze na spodní část okna, ty se hodí především do kuchyně. Tyto záclonky se pak mohou doplnit ještě i závěsy. Do moderny se ale zas až tak nehodí. Vhodnější jsou u venkovského stylu.

Nebojte se barev

Barevných kombinací, které si můžete do domácnosti dát, je strašně moc. Nemusíte nutně použít pouze jednu barvu, ale do oken si klidně můžete dát vzory a to jak drobné, tak klidně i velké. Pozor ale, aby se to nebilo s vnitřkem interiéru. Pokud je to možné, nechte si ze stejné látky udělat i podsedáky, ubrus nebo jinou dekoraci do místnosti, aby závěs nebyl jedinou textilií, kterou v této barvě/vzoru doma máte.

Máte-li barevnou místnost, tak raději sáhněte pouze po jednobarevném závěsu. Pozor, ať místnost nepřekombinujete. Popřípadě laďte místnost i záclony do jedné barvy, neměla by to být ale barva zdi. Ta by se barevně od záclon a závěsů měla lišit.

Rate this post
Sdílejte