Jak kreativně využít barevné vzorníky

Jak kreativně využít barevné vzorníky

Sdílejte

Mnozí z vás jistě už mnohokrát využili barevné vzorníky při vymalovávání některého z pokojů či dokonce celého bytu. Existuje však mnoho nápadů, jak tyto vzorníky využít při vytváření vlastnoručně vyráběných domácích dekorací. Vzhledem k tomu, že jsou volně dostupné v mnoha hobby marketech, vás neomezuje jejich cena. Tudíž můžete dát průchod své kreativitě a nápadům a těšit se z výsledného efektu, který v mnoha případech opravdu stojí za to. 

  1. Kalendář
    Kalendáře jsou mnohdy nedílnou součástí vybavení pracovního stolu v domácnosti. Pokud toužíte po oživení svého soukromého koutku, můžete začít právě u kalendáře vytvořeného v odstínech vaší oblíbené barvy. Základním principem je nastříhat si barevná obdélníková políčka ze vzorníku, která poté nalepíme v odpovídajícím pořadí dnů na tvrdý výkres (ideálně velikosti A4). Celkový vzhled a výzdoba je na vás. Výsledný kalendář je možno vložit do rámečku, či jednoduše připnout na nástěnku.
  2. Záložka do knihy.
    Toto je jednoduchý a efektivní nápad, který ocení především nejedna vášnivá čtenářka. Potřebujeme pouze tenký černý fix (například Centrofix) a vzorník jedné konkrétní barvy, na nějž fixem nakreslíme různé květinové motivy, ornamenty nebo nadepíšeme oblíbené citáty, cokoliv vás napadne. Pro vylepšení je možno nahoře v rohu či uprostřed s pomocí děrovačky udělat dírku, kterou protáhneme ozdobnou stužku v odpovídající barvě.
  3. Jednoduché umělecké dílo.
    Princip je podobny jako při výrobě kalendáře. Z barevných políček si vystřihneme námi zvolený tvar, například trojúhelníky, které následně skládáme a lepíme dle libosti do konkrétního útvaru na tvrdý výkres. Takto vzniklou mozaiku zarámujeme a vystavíme v místnosti. Je možno zvolit takřka jakékoliv tvary – od jednoduchých geometrických až po ty složitější, jako je například motýl.

Mezi další možnosti využití patří například výroba girlandy s odpovídajícími tvary ve svátečním období (Velikonoce, Vánoce), náušnic či tácku pod skleničku. Já sama mnohokrát využila barevná políčka jako alternativu vizitky nebo místo pro nákupní seznam. Fantazii se meze nekladou.

Rate this post
Sdílejte