Pořizování nové kuchyně (první část)

Pořizování nové kuchyně (první část)

Sdílejte

Pořizování nové kuchyně (první část)

První část

Máte naplánovanou rekonstrukci kuchyně, nebo si teprve chcete nějakou vyplnit kuchyňskými spotřebiči? Na co byste se měli nejprve zahledět je spotřeba kuchyňských spotřebičů. Což zahrnuje vodu, plyn a elektřinu.

Doba nám přináší však moderní řešení s umístěním spotřebičů, abychom měli více místa pro pohyb v kuchyni. Jaké je to řešení? Spotřebiče se dají vestavět do kuchyňské linky, tak nezaberou tolik místa. Vše je tak přehledné, nehlučné s dostatkem místa. Mnoho rodin je volí jen proto, že jsou bezpečné pro děti.

Nové technologie nám umožňují snadnější práci, a tak nemusíme trávit tolik času v kuchyni. A vcelku ten design vypadá skvěle. Vaření netrvá dlouho a určité kuchyňské stroje umí upozornit, když je jídlo hotové, či upozorní, když jsme nezavřeli dvířka. Ten kdo často zapomíná, tak se nemusí tolik bát, spotřebič se sám připomene. Při umývaní si nemusíme vůbec namočit ruce, jelikož myčka umyje nádobí za nás.

Rozebereme si troubu, kterou můžeme dát pod pracovní desku nebo pod varnou desku. Také si jí můžeme nechat vestavět do výšky, při které se nemusíme ohýbat. Je pravda, že cena takové trouby je vyšší.

Trouba s varnou deskou mohou být kombinované. Jako například trouba plynová a deska připojená na elektřinu. Máme opět z čeho vybírat. Jestli jste početnější rodina, je lepší koupit větší troubu, protože nemusíte vařit určité jídlo na dvakrát.

Můžete si vybrat ze čtyř typů. Těmi jsou parní, víceúčelová, elektrická a horkovzdušná. Máte mezi čím rozmýšlet.

Jak jsou na tom parní trouby? První slovíčko vypovídá za vše. Samozřejmě jak jinak než v páře. Tudíž zdraví nadevše. Nějaká ta úspora se určitě také najde, skoro o 50%. Což je o polovinu, než u typické trouby. Pomáhat zde může i tlak, ale není tomu tak vždy. Hotové jídlo připravené v této troubě, vypadá skvěle.

Co si však představit pod pojmem víceúčelová? Samo slovo už o sobě říká, že trouba neumí jen jedinou věc, ale několik. Třeba rozmrazit na kost zmrzlé kuře, pak ho i u griluje, nebo dokřupava upeče Není vyjímkou, že mají možnost uvařit jídlo v páře pro ty, co vaří zdravě, nebo nemusejí mastná jídla. Další vymožeností, kterou mohou oplývat je samočistící funkce, takže se sama umyje. No, není to perfektní, jak nám taková trouba ušetří špinění rukou?

Elektronické trouby hřejí ze shora i zdola, proto nejlepší umístění pro pekáč je uprostřed. Přivádět teplý vzduch do celého prostoru trouby, umí horkovzdušná trouba, a šetří tak vaše peníze. Proto aby mohl teplý vzduch procházet stejnou mírou, k tomu dopomáhá ventilátor.

Rate this post
Sdílejte