Zima a plíseň v bytě?

Zima a plíseň v bytě?

Sdílejte

Zima a plíseň v bytě?

plíseň v bytěObjevila se vám doma plíseň a navíc je vám doma zima? Tak, a teď, co s tím?!

Vezměte si škrabku, vyhrňte rukávy, oblečte pracovní oděv a hurá do toho. Oškrabat všechny zdi v místnosti pěkně kousek po kousku, dokud to po několikahodinové dřině, se zpoceným čelem a nervy na pochodu, protože vám pod nohy skáčou děti, úspěšně nedokončíte.

Poté na řadu přichází malířské potřeby a jeden přípravek proti plísním, který seženete v každé prodejně, která prodává tyhle šikovné věcičky. Nalít přípravek přímo do barvy a jde se na to.

Každý z vás jistě zná, že jste od barvy označení od hlavy až k patě a celý pokoj vypadá, jako by se vám po zdích prohnala divoká kočka, ale nevěšte hlavu, nikdo z nás není dokonalý a trocha špíny není žádná katastrofa. Domalujte, ukliďte a pak si dejte v klidu kávičku s pořádnou porcí něčeho dobrého na zub. Do budoucna pak doufejte, že se Vám plíseň do bytu nevrátí.

Zima? Mě taky. Zapnuté topení ve všech místnostech neznamená teploučko. Důvod? Netěsnící okna. Přes den krásně vyhřáté místnosti a pak přijde noc a ráno… Stará okna zaručují únik tepla a těžká rada, jak to vyřešit. Vyměnit okna je jedna z nich, ale co když se k tomu domácí nemá? Pak přichází na řadu staré povlečení nebo deka a nacpat to mezi stará dvojitá okna a doufat, že to trochu pomůže. Pořiďte si přenosná kamínka a namiřte je na vchodové dveře, které jsou celé orosené z vlhkosti z kombinace utíkajícího tepla a chladu zvenku. A pozor! Ať Vám to stihne oschnout, jinak se zkříží v pantech nebo dokonce zamrzne klíč v zámku.

Pak už jedině: ROZMRAZOVAČ ZÁMKŮ!

Rate this post
Sdílejte