Police a regály nejsou nikdy na škodu (druhá část)

Police a regály nejsou nikdy na škodu (druhá část)

Sdílejte

Police a regály nejsou nikdy na škodu (druhá část)

Je libo vlastní sestava

Jak už jsme se zmínili, můžete z regálů a polic udělat sestavu. Co třeba obývací stěnu? Ano, jde to a výhoda je v tom, že opět popustíte fantazii a sami si rozmístíte a vymyslíte, kde co bude a co je možná potřeba i skrýt. Máte tak volnou ruku, abyste si umístili regály či police co nejlépe kvůli lepšímu přístupu a také, abyste měli v obývacím pokoji nebo v jiné místnosti dostatek místa.

Přepažujeme

Pakliže máte větší místnost a ještě jste se nerozhodli, čím ji rozdělit, aby vám vznikl klidný koutek pro čtení knih. Využijte právě stěnu z polic, jenž vám dá prostor pro vystavení vašich oblíbených knížek, ale nejen pro ně. Můžete do nich uložit cokoliv, co vám přijde vhodnější, a k čemu budete rozdělený prostor využívat. Možností je malá domácí kancelář, a tak budete mít v policích spoustu místa na vaše dokumenty, archivy atd. Kdybyste nevyužili této výhody, tak byste přišli o to, kam dát věci pro volné chvíle nebo potřebné k práci, neboť obyčejné přepažení vám ukládací prostor nedá, pokud byste na něho poličky nedali, ale zase byste místnost o něco možná zmenšili.

I malé prostory nejsou problémem

Jestliže máte málo místa tak použijte rohové police klidně až do stropu, pro úschovu dek a jiných věcí je dobré zakoupit nějakou tu skříňku, aby se vám na ně zbytečně neprášilo.

Doplňky

Úschovu věcí, jenž nechcete mít zaprášené, vyřeší boxy, které do polic pěkně zasunete a žádný prach nemá šanci, se dostat dovnitř. Nabízené jsou v rozsáhlé paletě barev. Výběr není vůbec malý ani ve velikostech boxů. Ani materiálem nemusí být kartón, ale třeba přírodní materiál, což jsou proutěné košíky. Celkově je možné zakoupit takové hodící se do vaší místnosti, a aby sladění bylo perfektní a vy mohli být spokojení. Nejsou výjimkou ani uzavíratelné police.

Materiál

V minulosti jste mohli vidět poličky, police a regály vyrobené ze dřeva. Dřevo byl materiál nejvíce využívaný a dostupný. Dnes už to není podmínkou, jelikož doba nám dává na výběr z více možností. Někdo kouká na cenu, někdo zase na životnost nábytku, a co vše snese. I když dávání přednosti dřevu nevymizela, máme tu i kov, plast. Do asijského stylu se hodí ratan či proutěné police. Zpět však ke kovu a plastu, který své místo zaujímá především v koupelně či v dětském pokoji. Asi se ptáte proč, možná jste sami vyvodili proč tomu tak je.

Rate this post
Sdílejte