Podlahy – koberce

Podlahy – koberce

Sdílejte

Podlahy – koberce

Stavíte rodinný dům nebo přestavujete byt a nevíte, jaký druh podlahové krytiny použít? Odpověď na otázku je jednoduchá. Existují dva typy podlah. Podlaha s kobercem nebo plovoucí podlaha. A jaká je praktičtější a hezčí? Výběr je zcela individuální. Každému totiž vyhovuje zcela něco jiného. Někomu vyhovuje chlup koberce a někomu naopak lesk plovoucí podlahy.

Podlahy jsou důležitou částí celého bytu. Každá malá změna ať už v barvě koberce nebo velikosti, změní naprosto celou vizáž bytu. U této podlahové krytiny můžeme nalézt spoustu výhod, má ale také pár nevýhod.

Obrovskou výhodou koberce je teplo, které od podlahy udržuje. Pokud máte v bytě nebo v rodinném domě koberce, můžete chodit prakticky bez bot a nebude Vám zima. Další výhodou je bezesporu cenová dostupnost, která je mnohem lepší, než u podlah plovoucích.

Dalším plusem koberců jako podlahové krytiny je lehká údržba. Dalším přínosem koberce je zabránění proti uklouznutí. Výrazně také snižuje koncentraci polétavého prachu. Nadržuje totiž většinu těchto částeček do chlupů. Je tak velice vhodný pro alergiky.

Můžeme rozlišovat více druhů koberců. Jedním z nich je koberec s nejkratším chlupem. Tento typ je v případě údržby nejlepší. Dalším je koberec se středně dlouhým a nakonec dlouhým chlupem. Nevýhoda této podlahové krytiny s dlouhým chlupem je fakt, že se do chlupů vše zachycuje. Pokud tak máte v domě malé dítě, nejvhodnější bude koberec s chlupem nejkratším.

A jakou barvu koberce vůbec zvolit? Koberec, ať se nám to zdá nebo ne, mění dojem celé místnosti. Koberec by měl ladit s ostatním nábytkem a splňovat tak funkci estetickou. Pokud má ale také splňovat funkce praktickou, je lepší pořídit koberec světlejší. Na tmavších odstínech jsou viditelné všechny nedostatky a malé nečistoty.

Pod pojmem koberec si ale nemusíme vždy představit pouze koberce přes celou místnost. Stále více oblíbené jsou malé dekorativní koberce. Ať už jsou to koberce do koupelen nebo běhouny do kuchyní. Zajímavou dekorací jsou také koberce ze zvířete. Můžete si tak Vás obývák vyzdobit nějakou šelmou nebo medvědem.

Rate this post
Sdílejte