Vánoční výzdoba domova

Vánoční výzdoba domova

Sdílejte

Vánoční výzdoba domova

vánoční stůlUž se nám zase blíží Vánoce a kromě pohodové atmosféry k nim neodmyslitelně patří i výzdoba. Dekorací, kterými si můžete zkrášlit byt nebo dům, jsou spousty, a i když se na trhu každý rok objevují nové a nové výrobky, někteří z nás stále sází na tradiční věnce a stromeček.

Adventní věnec

Přesně měsíc před Vánocemi začíná advent -doba, kdy se dospělí začínají připravovat na Vánoce a děti nedočkavě odpočítávají příchod Ježíška. Letos první adventní neděle připadá na 27.listopadu, proto už nezbývá moc času na výrobu věnce, který bude zdobit náš stůl.

Adventní věnec si klidně můžeme vyrobit sami doma, i když větvičky z jehličnanů, tisu nebo túje dělají značný nepořádek. Navíc se musí nakoupit velká spousta věcí, na které už kolikrát taky nezbývá čas. Odměnou pro nás ale potom je pohled na náš bezpochyby krásný výtvor, kterým se můžeme pochlubit všem našim návštěvám. Pro ty, kteří nemají náladu věnec vyrábět, nezbývá než ho koupit.

Každý týden potom postupně zapalujeme svíce, až nám nakonec hoří všechny čtyři. Ale to nejdůležitější na co nesmíme zapomenout je zhasínat svíčky, když odcházíme z domu a nenechávat je bez dozoru, protože jinak by se nám mohl rozsvítit celý dům i bez vánočních světýlek.

Stromeček

cukrovíNa Vánoce by neměl chybět stromeček v žádné domácnosti. Tahle krásná ozdoba sice nadělá nepořádek, ale nádherně provoní byt lesními vůněmi, ať už je to borovice, jedle či smrk. Jediné, co domov neprovoní je umělý stromek. Ten je ale z jiného hlediska o něco praktičtější – lépe se na něj věsí ozdoby, nikde nás nepíchá a nemáme ruce od smůly. Vůni lesa a s tím i navození vánoční atmosféry nám ale nenadělí. Děti budou mít určitě větší radost, pokud jim pořídíte živý stromeček, koneckonců na Štědrý den si budou stejně všímat jenom dárků.

Ozdoby na stromek

Stromeček je konečně ve stojanu. Po tom, co se několikrát vyvrátil a my jsme byli nuceni ho přivázat k nábytku, se tváří, že se konečně nechá nazdobit. Ale jak?

Na trhu jsou různé dekorace, kterými můžeme stromek ozdobit. Pověsit se na něj dá prakticky cokoliv. Někdo preferuje klasické slaměné ozdoby, někdo zase skleněné. Dají se na něj ale pověsit také ozdoby ze dřeva, papíru nebo z čokolády. Někdo stromek ladí dokonce podle barev místnosti, ve které se nachází. Stromek nám zpestří a oživí barevný řetěz nebo svíčky, na jeho vrchol potom můžeme umístit špici nebo hvězdu.

Rate this post
Sdílejte