Váš domov

Váš domov

Sdílejte

Váš domov

Váš domov by měl být oázou – bezpečné místo, kam si přijdete odpočinout na konci dlouhého pracovního dne, kde budete trávit volné chvíle se svými blízkými, kde si odpočinete a načerpáte novou energii každou noc, když spíte. Ale místo, kde hledáte pohodlí a klid může být spíše škodlivým, nikoliv místem pro nabití. Proto bychom vám chtěli poradit, jak udělat z domova ráj s čistým prostředím.

Chemické látky

Po generacích se říká, dobrý domov je čistý domov. Když se kouknete do svého šatníku, tak čištěním zjistíte, že se zde nachází řada chemických látek. Myslíte si, že anti –bakteriálními ubrousky a desinfekčními přípravky uděláte rodině službu, aby nemuseli tyto látky vdechovat? Jste velmi na omylu, neboť obsahují pesticidy. Některé nábytky mohou obsahovat silikon, propan a butan, záleží na výrobci. A děti jsou obzvláště citlivé na tyto chemické látky, protože jsou ještě malé a pořád rostou, a také kvůli tomu, že stále něco dávají do svých úst.

Podle čeho vybírat

Podívejte se na etikety čistících prostředků a vybírejte takové s přísadami, které dokážete vůbec vyslovit, nebo vám aspoň něco o obsahu říkají. Existuje velký počet netoxických značek na trhu a v supermarketech naleznete aspoň jeden přírodní čistící prostředek. Co byste řekli na to, kdybyste se pokusili vyrobit sami přírodní čistící přípravek s použitím základních ingrediencí, jako je soda, ocet a olej z čajových stromů? Nejenže bude čistit dobře jako byste čistící přípravek zakoupili v obchodě, ale ušetříte peníze a také budete mít dobrý pocit z toho, že jste použili přípravek, jenž neškodí zdraví.

Nezdravé lůžkoviny

Věděli jste, že vaše ložnice může být naplněna formaldehydem, který je pro naše zdraví škodlivý? Formaldehyd je propouštěn z běžného domácího nábytku, ložním prádlem, závěsy i čalouněním, a je známý tím, že způsobuje dýchavičnost, alergické stavy a také vážné nemoci.

Vyměňte tak staré postele za postele s organickým prádlem. Zbavte se veškeré syntetiky a pokuste se získat jen organickou bavlnu. Můžete nalézt matrace z přírodních surovin, které poskytují bariéru proti alergenům.

Špatný vzduch uvnitř domu

Nejlepším řešení pro lepší vzduch ve vaše domě či bytu je, otevřít dveře či okna a nechat proudit čerstvý vzduch dovnitř. Jenže háček je v tom, že v zimě si asi nenecháte otevřené nic, abyste nezmrzli a nenastydli. Jak se tomuto vyhnout, abychom měli dobrý vzduch i v zimě? Stačí si zakoupit čistič vzduchu s filtrem. Existuje mnoho různých modelů, včetně přenosných baterií, kterými lze odstranit prach, pyl, alergeny, pachy, chemické výpary a další. Neměli byste zapomínat pravidelně vyměňovat filtr.

Jak je na tom voda

Chlór, paraziti a těžké kovy se mohou nacházet ve vašem pití i ve vaně. Výzkum ukázal, že chlór je rozmanitý vedlejší produkt, který byl spojen s vážnými nemocemi, jako rakoviny tlustého střeva a močového měchýře. Většina lidí si neuvědomuje, že se vystavují těmto kontaminantům při koupání.

Nejlepším řešením, jak zajistit čistou vodu, je instalace vodního filtru. Filtrační systém umožní dostat čistou vodu, dokonce čistější než je balená voda. Další možností je zřídit filtry do sprchové hlavice a do kohoutků.

Elektromagnetické záření

Elektřina v domovech a kancelářích je součástí moderního života, který nám nedává o tom přemýšlet. Každý den spoléháme na pohodlí při vaření, úklidu, sledování televize, poslechu rádia, brouzdáním po internetu atd. Ale za jakou cenu? Cena, kterou platíme je dražší než peníze. Dražší než peníze je naše zdraví.

Elektrický proud prochází rychlostí přes dráty ve zdi v našem domě či v kanceláři a vytváří tak elektromagnetické pole (EMP). Tato pole výrazně narušují citlivé signály, se kterými náš mozek a nervová soustava komunikují.

Vědecké studie prokázaly, že snížením elektromagnetického záření v ložnici se lidem spalo lépe a rychleji se uzdravili. Potencionálním zdrojem elektromagnetického záření patří kabeláž v budově a elektrické spotřebiče jako jsou například budíky. Existují testy které mohou být provedeny na vypínačích a elektrických spotřebičích, jenž jsou pod napětím, aby se omezilo elektromagnetickému záření. Předejít elektromagnetickému záření ve vaší ložnici, můžete tehdy, když vytáhnete všechny elektrospotřebiče ze zásuvky a budík budete mít na baterky. Nebo jednoduše vypnete jističe do ložnice každou noc.

Rate this post
Sdílejte