Jak na počmáranou zeď

Jak na počmáranou zeď

Sdílejte

Jak na počmáranou zeď

pastelkyKaždý, kdo má doma malé děti, má jistě velmi dobře onen pocit naprostého chaosu.

Hračky povalující se po celém bytě, rodiče připravené v pohotovosti, pro případ, že jejich nezbedné ratolesti opět vymyslí nějakou tu „lumpárnu“.

A právě jednou z takových dětských lumpáren, je, že v nestřeženém okamžiku popadnou pastelku, tužku či fixu a namíří si to rovnou k nejbližší zdi. Ze všeho nejraději však mají zdi schované za dveřmi pokojů, kde jejich umělecké dílo, bude skryto očím ostatních.

V okamžiku zjištění rodičů takovéhoto dílka, je napadnou pouze dvě věci: „Já to svoje dítě snad přerazím a jak to teď z té zdi vůbec dostanu dolů? Přece kvůli tomu nebudu muset vymalovat!“

Nakonec, milí rodiče, Vás nečeká nic jiného, než si vyhrnout rukávy a zatnout zuby, abyste Vašeho potomka „nepřetrhli jako hada“, a vymyslet, co s tím uměleckým výkonem, provedete.

Mnozí zkušení rodiče již mají osvědčené metody, jak to udělat. Jedním z nich je, že použijí starý kousek chleba. Stačí pomalované místo „dřít“ skývou chleba, dokud výtvor Vašeho dítka zcela nezmizí.

Další osvědčeným způsobem, jak se malby zbavit, je použít obyčejnou školní gumu na gumování. Uvidíte, že dílko zmizí, jako mávnutím kouzelného proutku.

Prevence? NEEXISTUJE! Snad jen to, abyste svým dětem neustále opakovali, že se maluje na papír či do omalovánek, a ne na zdi!

A hlavně, kontrolujte různá zákoutí v bytě, aby Vás náhodou nečekalo další nemilé překvapení!!

Rate this post
Sdílejte