Mravenci v domě, jen to ne

Mravenci v domě, jen to ne

Sdílejte

Mravenci v domě, jen to ne

mravenciTrápí Vás doma nepříjemní návštěvníci, zvaní mravenci? Věřte, nejste v tom sami. Mnozí z nás, kteří obývají přízemní byty či rodinné domečky, tyto potvůrky souží.

Ochránci přírody by sice protestovali, že jsou to živá stvoření, stejně, jako my lidé, ale mít je přímo v bytě nebo domě, už hraničí se zdravotními problémy.

S tímto problémem se nejčastěji potýkáme v jarních a letních obdobích roku, a zjištění nezvaných návštěvníků, např. Ve Vaší kuchyni, nebo obývacím pokoji, je akorát ke vzteku.

V dřívějších dobách naši předkové vyzkoušely mnoho metod, jak se těchto drobečků zbavit a jedním z nich, bylo polít postižená místa před domem petrolejkou, benzínem či posypat solí.

V dnešní, modernější, době se dá v obchodech sehnat spousta šikovných, účiných i méně účiných přípravků na hubení mravenců. Jak ve formě sprejů, roztoků, ve vodě rozpustných granulek či velmi oblíbených pastiček, které se dají umístit přímo v bytě, v místech, kde nejčastěji tyto nestvůrky, chodí navštěvovat Vaše obydlí.

Někteří z Vás jistě dají přednost vyzkoušeným metodám našich babiček, ale ani ty nikomu nezaručí, že pomohou. A totéž bohužel platí i o moderních přípravcích speciálně upravených, řešit tuto lezoucí nepříjemnost.

Je pouze jedna jediná rada: Zkuste kombinaci několika z nich najednou. Nastražte doma pastičky, nejčastěji v oblastech kolem dveří, oken a obvodových venkovních zdí uvnitř domu či bytu. Zvenku pak přichází například, nařadu nějaký ten technicky moderně vypracovaný hubící přípravek, kterým postříkáte obvodové zdivo a většinu škvír.

Ředitelné přípravky rozpusťte ve vodě a na ty samá místa prolejte touto směsí. Na závěr přichází na řadu „stará, dobrá“ SŮL a ocet. Obyčejná kuchyňská sůl, dokáže přímo zázraky. Nasypte pořádnou dávku soli mravenečům do hnízda a zalijte to čistým octem. Uvidíte, jak se těch mršek zbavíte.

Připravte si koště s lopatkou a hurá do odklízení tělíček….

Tedy alespoň pro toto období, protože se můžete být jisti, že příští rok Vás tito „otravní mrňousové“, navštíví znovu.

Rate this post
Sdílejte