Doplňky na okna – módní i účelné

Doplňky na okna – módní i účelné

Sdílejte
Japonské stěny
Japonské stěny

Útulné a nápadité bydlení lze vytvořit mnoha způsoby. K zařízení, nábytku a doplňkům si člověk vytváří vztah na základě svého vkusu, požadavků a představ. Pokud tedy jde o doplňky na okna, platí to stejné. Zatímco někdo tedy upřednostní obyčejné klasické žaluzie, jiný chce mít i okna vyzdobena originálně a volí takové doplňky, které budou reflektovat celkový charakter zařízeného prostoru.

Pokud také hledáte podobné nápadité doplňky na okna, máte štěstí, že fungujete v době, kdy je výběr tak široký. Mezi moderní trendy momentálně patří například japonské posuvné stěny. Především na velkých oknech vypadají velice efektně a kromě unikátního designu mají také snadnou manipulaci jednoduše buď ručně tahem, řetízkem nebo tyčí. Japonské stěny se prodávají v obrovském množství dekorů. Zakrytí oken ovšem zdaleka nemusí být jejich jediných účelem. Výborně se hodí také pro předěly v místnostech, které plní více funkcí, jako je například obývací a jídelní část místnosti.

Dalším výborným doplňkem na okna, který je velmi esteticky přitažlivý, ale současně příjemně zastíní okna před zvědavými pohledy zvenčí a také částečně tlumí světlo přicházející dovnitř, jsou římské rolety. Nejedná se o rolety v pravém slova smyslu. Látka je svisle prošitá šňůrkou v pravidelných úsecích a při vyhrnování rolety se v těchto úsecích na sebe řasí. Vytváří tak velmi pěkný efekt.

Své kouzlo už ale v současné době mají i poměrně obyčejné a dobře známé látkové rolety. Ty byly používány už v předchozích dekádách, ovšem od té doby se jejich design o hodně zlepšil. Dnes už patří mezi dekorativní prvky interiéru. Dostupné jsou ve velkém množství vzorů, barev a materiálů. Nejsou to už zdaleka pouze temné a ohyzdné válce nad okny.

Rate this post
Sdílejte