Když domov, tak bezpečný – Ochrana bytu

Když domov, tak bezpečný – Ochrana bytu

Sdílejte

Když domov, tak bezpečný – Ochrana bytu

Bydlíte-li v bytu, rozhodně byste neměli zapomínat na jeho řádné a správné zabezpečení, neboť vynechání právě tohoto kroku by mohlo mít někdy v budoucnu odstrašující následky – a to především pro ty, kteří mají svou domácnost vybavenou dražšími a modernějšími věcmi – např. širokoúhlý LCD televizor, notebook, digitální fotoaparáty, kamery (videorekordéry), DVD přehrávače apod.

A když si sečtete, kolik tohle všechno stálo, jistě uznáte i Vy, že je dobré udělat jednorázovou investici a svůj byt pořádně zabezpečit, než jednoho dne, třeba když si budete užívat dovolené, o vše přijít.

Tyto rady jsou vhodné jak pro byty v přízemí, tak i pro byty ve vyšších patrech.

Jak svůj byt zabezpečit?

Jak jistě všichni víme, zloději nechodí do bytu snad jedině zdmi …ovšem takové dveře nebo okna pro ně nejsou žádnou překážkou. Stačí vylomit zámek, rozbít okno, vyrazit dveřím nebo oknům panty a je to. Ale právě proti takovýmto situacím existuje hned celá řada možností, jak si svůj byt zabezpečit. Tou první je bezesporu nainstalování bezpečnostních dveří i oken po celém bytě.

Takové bezpečnostní dveře totiž vydrží o poznání mnohem větší nápor a navíc mívají většinou uzamčení ze všech stran (po celém obvodu dveří), takže urazí-li zloděj zámek na jedné straně, stále budou dveře jistit ostatní západy – urazit ovšem už ten jeden západ u bezpečnostních dveří je velmi obtížné.

Bezpečnostní okna sice nebudou mít zámek se západy po celém obvodu, většinou je však mívá nahoře a dole. A i uzávěr okna hodně vydrží – ale samozřejmě ne tolik, co bezpečnostní dveře. Pokud žijete v nepříliš klidné čtvrti a bojíte se o svůj majetek, není na škodu si nechat nainstalovat i bezpečnostní skla do oken, která vydrží o poznání větší nápor.

Zabezpečení pomocí elektroniky

Pokud si nechcete kupovat bezpečnostní dveře ani okna, nabízí se ještě zabezpečení elektronikou pomocí tzv. alarmu. Alarm je napojen přímo na policii a v případě, že Vám někdo neoprávněný vnikne do bytu, se tento alarm spustí a policie je ihned informována …a pak už záleží pouze na rychlosti policie.

Rate this post
Sdílejte