Když domov, tak bezpečný – Zabezpečení domu a jeho okolí

Když domov, tak bezpečný – Zabezpečení domu a jeho okolí

Sdílejte

Když domov, tak bezpečný – Zabezpečení domu a jeho okolí

Neznamená, že bydlí-li někdo v bytě ve městě, že musí mít lepší věci než ti, kteří bydlí v domě na vesnici. Je úplně jedno, kde kdo bydlí, protože záleží jen a jen na něm, jak žije, a tak už dnes není výjimkou, že i lidé na vesnicích mají moderní technologie dnešní doby. Od LCD televizorů přes kuchyňské roboty, až po moderní pračky, myčky nádobí, lednice apod.

A proto stejně, jako u bytu, i zde se přímo nabízí instalace jak bezpečnostních dveří a oken, tak i alarmu, neboť není vyloučeno, že kdo žije na vesnici, nemůže se stát obětí zločinu, i když ke krádežím dochází nejvíce ve městech.

Jak svůj dům zabezpečit?

Už jak je zmiňováno výše, nejlepší možností bude bezesporu instalace bezpečnostních dveří i oken a v neposlední řadě i instalace alarmu.

Není totiž barák jako barák …jedná-li se totiž o starý barák, který je už od prvního pohledu nepříliš opečovávaný, je jasné, že takový nebude v hledáčku zlodějů. Namísto toho si vyberou barák bohatých lidí …zpravidla bývá takový barák nový nebo opravený, má moderní okna i dveře a odpovídá tomu i jeho okolí.

Je třeba dvojí zabezpečení

Ti, kteří žijí na vesnici, vědí, že krom návštěvy zloděje je mnohdy častější důvod bát se divoké zvěře, a tak bychom ani zabezpečení domu a jeho okolí neměli ponechat náhodě. Samozřejmě, že zde už nebudeme instalovat nějaké alarmy …v případě ochrany pozemku je to totiž zcela zbytečné.

Namísto toho si stačí pořídit opravdu pevné oplocení …nejlépe takové s betonovými panely a s železným plotem. Kdo se však chce cítit ještě bezpečněji, může si pořídit namísto plotu cihlovou nebo i kamennou zídku, která bude v mnoha případech bezesporu lepší variantou. Taková divoká zvířata jsou mnohdy nebezpečnější než lidé.

Zabezpečení pro případ povodní

Je jasné, že jakousi „pojistkou“ je samotné pojištění domu a domácnosti …proč se ale tomuto nevyvarovat?

Bydlíte-li v záplavových oblastech, je dobré se proti záplavám pojistit – nejlépe tak uděláte, zbudujete-li si namísto plotu kamennou nebo cihlovou zídku. Ta vodu nepropustí a spolehlivě ochrání Váš majetek. Problém může ovšem nastat v místě, kde jsou vrata nebo jiný průchod. Tam už je třeba být pečlivější a buď zvolit vrata, která nepropustí vodu, a nebo zbudovat ještě jakousi „záchytnou zídku“ pro tyto případy, kam umístíte prkenné masivy a voda Vám k Vám tak nenateče ani vchodem.

Rate this post
Sdílejte