Jaké jsou systémy otevírání sprchových dveří

Jaké jsou systémy otevírání sprchových dveří

Sdílejte

Jaké jsou systémy otevírání sprchových dveří

Řešíte sprchový kout a čeká vás výběr sprchových dveří? Volte ho tak, abyste byli spokojeni s jeho designem i funkčností. V potaz berte i systém otevírání dveří.

Systémy otevírání sprchových dveří

 

dveře do sprchového koutu
dveře do sprchového koutu

Systém otevírání sprchových dveří je jedním ze základních parametrů, který je důležité si rozmyslet ještě před samotným výběrem. Nejde totiž jen o pohodlnost či o to, co se vám zamlouvá nejvíce, ale i o praktičnost. Některá řešení se například nehodí pro malé koupelny.

Systém otevírání souvisí i s dalšími vlastnostmi sprchových dveří, především s designem.

Posuvné sprchové dveře

Posuvné sprchové dveře lidé volí nejčastěji. Jejich použití je jednoduché, není příliš drahé a máte širokou možnost výběru. Dveře se mohou otevírat na kolečka či tzv. kluzákem. Výhodou druhého řešení je, že není zapotřebí systém zapínání a nezačne zadrhávat. Také zajišťuje na rozdíl od koleček tichý vchod. Posuvné sprchové dveře šetří místo.

Zalamovací sprchové dveředvere1

Zalamovací sprchové dveře umožňují dostatečný prostor pro vstup do sprchového koutu. Může si zvolit, jestli si vyberete zalamování dovnitř nebo ven. Častěji je volená první možnost, protože otevírání dovnitř zabraňuje kapání vody z dveří na podlahu koupelny. Šetří také prostor, čímž se na rozdíl od zalamování ven hodí i do menších koupelen.

Shrnovací dveředvere2

Shrnovací otevírání sprchových dveří je u sprchových koutů mající lamelový systém. Jsou odolné, mají velký průchod a na trhu je seženete v různém provedení.

Pivotové sprchové dveře

Pivotové sprchové dveře jsou usazené v otočném čepu. Jejich výhodou je, že poskytují dostatečnou šířku pro vstup do sprchového koutu. Další výhodou je velmi pěkný design těchto dveří.

Nevýhodou je, že se mohou otevírat jen směrem ven, takže při otevírání zamokříte koupelnu stékajícími kapkami. Také je třeba počítat s větším prostorem před sprchovým koutem.

Kvalitní sprchové dveře najdete na zde.

Rate this post
Sdílejte