Jak zařizovat spojený obývák a kuchyň?

Jak zařizovat spojený obývák a kuchyň?

Sdílejte

Jak zařizovat spojený obývák a kuchyň?

Autor obrázku: Albertas Agejevas

Pokud máte projený obývák s kuchyní, nezapomínejte na to, že nemáte dvě místnosti, ale jednu, proto by měl být nábytek v obou částech, jakož i doplňky a celkový interiér laděný nejen do jedné barvy, ale také stylu.

To by neměl být velký problém, protože všichni výrobci kuchyní nabízejí ze stejných materiálů jak kuchyňskou linku, tak také obývákové sety. Takže se stačí domluvit s výrobcem či prodejcem a sladit oba druhy nábytku.

Když propojíme tyto dva prostory, vznikne místo na jídelní stůl, který by se vám do malé kuchyně, která by byla samostatná, nevešel. Proto je dobré si pořídit velký klasický stůl, a to také tehdy, když tu je ostrůvek, či barový stůl nebo jiný prvek. Ten je vhodný nejen na popíjení čaje a kávy, ale je nevhodný i na klasické rodinné stolování.

V místnosti by měla být jedna podlaha, tedy stejný typ, a to proto, aby ji opticky sjednotil. Pokud zvolíme v kuchyni dlažbu a v obývacím pokoji bude laminát, tak prostor nikdy nebude vypadat jako jedna místnost.

Když budeme vařit, je jasné, že pachy a vůně se budou šířit po celé místnosti, proto budeme potřebovat dobrou a kvalitní myčku a digestoř. Je důležité, aby byla jejich hlučnost nízká, aby při zapnutí digestoře, trouby či myčky nebylo slyšet jejich hluk, ale aby bylo slyšet televizi a váš hovor. Budete potřebovat odtahový odsavač, nikoliv recirkulační digestoř. Odtahový odsavač odvádí vlhkost a pachy z bytu pryč.

Autor obrázku: Joanna Bourne

Propojení místností je dobré pro rodiny s dětmi, které mají hodně návštěv. Můžete tak připravovat jídlo za pochodu a můžete se věnovat jak dětem, tak hostům. Máte děti na svých očích, ale také se vyhnete tomu, že hosté sedí a dívají se na vaše záda a vy jste otočení zády k nim a vzájemně na sebe křičíte.

Nevýhodou je, že vám každý vidí do kuchyně, což není ideální, když není v kuchyni pořádek a vy finišujete, abyste stihli nachystat pokrm včas. Proto si můžete kuchyni navrhnout tak, aby pracovní plocha zůstala zakrytá, a zároveň jste udrželi oční kontakt.

Propojením těchto místností vznikne jedna velká, kde můžete uplatnit svou tvořivost, jak i barevné provedení, které může místnost ještě zvětšovat, ale pozor na tmavé barvy!

Rate this post
Sdílejte