Leze vám pružina z matrace? Možná je třeba myslet na výměnu

Leze vám pružina z matrace? Možná je třeba myslet na výměnu

Sdílejte

Leze vám pružina z matrace? Možná je třeba myslet na výměnu

Kvalitní spánek je absolutní základ ve zdravém životním stylu. Můžeme jíst kvalitní potraviny, pravidelně se hýbat a sportovat, ale pokud nebude náš odpočinek ve formě spánku na dostatečné úrovni, můžeme celý pokus o zdravý život zabalit. Zdá se vám, že je váš spánek nekvalitní? A že je vaše matrace zastaralá. Podívejme se na správný výběr a její obnovu.

Ložnice a postele

Pro kvalitní spánek je zapotřebí splnit hned několik faktorů. Je nutné vybrat kvalitní místnost pro ložnici. Ideální je jih nebo západ. Místnost by neměla být průchozí a měla by být směrem, kde nejezdí automobily nebo je co největší klid. Dále je nutné vybrat kvalitní a vhodnou postel. Dostatečně dlouhou a hlavně bytelnou.

Autor obrázku: oatsy40

A tím nejdůležitějším faktorem jsou pak matrace. Na trhu je mnoho druhů matrací, mezi niž patří klasické pružinové matrace, speciální zdravotní matrace, dětské matrace, ale i matrace ze zajímavých materiálů. Je to například pěnová matrace nebo kokosová matrace. Či taštičkové matrace.

Podle čeho vybírat?

Velmi oblíbené jsou pěnové matrace, které nabízejí pohodlí a dokážou se přizpůsobit našemu tělu. A to je jeden z hlavních požadavků. Matrace by měly být kompatibilní s naším tělem, neboli by měly mít vlastnost přizpůsobit se našim tělesným dispozicím pro nejpohodlnější spánek.

Moderní matrace z pěny nebo různých vláken s paměťovým efektem se skvěle přizpůsobí našim zádům, mají několik zón, které lze využít pro speciální požadavky, jsou antibakteriální, a proto jsou vhodné i pro alergiky a nabízejí dlouhou životnost.

Samotný výběr by měl splňovat tato kritéria. Matrace by měla být aspoň o 15 až 20 centimetrů delší, než je výška naší postavy. Pokud nemáme žádné tělesné indispozice, měla by matrace být přiměřeně tvrdá, ale ne zase tak, abychom si při ležení nevšimli žádné prohlubně pod naším tělem. Matrace je nejlepší otestovat vleže. Požádejte prodejce, zda si nemůžete na matraci lehnout. Necítíte se na ní příjemně? Nebude to asi ono.

Moderní trendy

Jak jsme si již řekli, na trhu je mnoho zajímavých matrací z různých materiálů. Lze tak pořídit klasické levné pružinové matrace, ale dále i pěnové či dokonce taštičkové matrace, které přichází s novou technologií. Mají speciální zóny, vytváří ideální podmínky pro páteř a naše klouby a nabízí jedno z nejpohodlnějších a nejzdravějších podmínek pro spánek.

Pokud máte speciální požadavky, jako je různě nastavitelná matrace nebo alergie na některé materiály, rozhodně se doporučuje výběr konzultovat s prodejcem. Mnozí prodeji umožňují vyzkoušet matraci po dobu 30 dní a poté ji vyměnit za pohodlnější.

Rate this post
Sdílejte